ALDE DOLJ: ANGAJAMENTELE GUVERNULUI VOR FI RESPECTATE

0
187

ALDE DOLJ:  ANGAJAMENTELE GUVERNULUI VOR FI RESPECTATE 1Anisoara Stanculescu, Presedinte ALDE Craiova: ”Continuarea grijii fata de profesori si cresterea sigurantei in scoli trebuie sa ramana obiective prioritare atat la nivel central cat si la nivel local”

Guvernul din care ALDE face parte va continua sa acorde o atentie deosebita scolii si actului educational. Consideram ca in continuare profesorii au nevoie de motivare si de respectul cuvenit pentru munca pe care o presteaza cu devotament si, deseori, cu sacrificii personale.
In acest sens, acordarea pentru profesori a unui spor de suprasolicitare de 10 % incepand cu 1 decembrie 2018 este o decizie absolut fireasca. Deasemenea, un lucru bun este intrarea in vigoare de la 1 ianuarie 2019 a regulamentului de acordare a sporurilor pentru conditii vatamatoare.
In acelasi timp consideram ca realizarea sigurantei in scoli, deopotriva pentru elevi si profesori presupune masuri concrete atat in interiorul scolii cat si in proximitatea ei. Cazurile de violenta fizica si verbala in scoli trebuie eliminate iar paza in institutiile de educatie trebuie realizata cu profesionalism in conditiile cerute de lege.
Solicitam tuturor conducerilor institutiilor scolare, consiliilor locale sa conlucreze pentru ca violenta sa fie eliminata din scoala iar actul educational sa se desfasoare in conditii de normalitate.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  O noua alianta politica in Romania : Tariceanu anunta ca s-a SEMNAT alianta intre ALDE si Pro Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.