Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: APEL LA DEZBATEREA CONSTRUCTIVA A LEGILOR JUSTITIEI

ALDE DOLJ: APEL LA DEZBATEREA CONSTRUCTIVA A LEGILOR JUSTITIEI

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE:  ”Neîncrederea majorității românilor în sistemul de justiție ne arată că este nevoie de reașezarea sistemului pe baze constituționale”

 

ALDE nu dorește subordonarea justiției față de politic. ALDE dorește o justiție independentă care să respecte și să ajute la consolidarea democrației. ALDE dorește un sistem al dreptății în care românii să aibă încredere în marea lor majoritate.

Faptul că 88% dintre români cred că este necesară o lege a răspunderii magistratilor oare nu e suficient ca să lucrăm pentru apariția unei astfel de legi?!

Faptul că 61% dintre români consideră că nu toți suntem egali în fața legii oare nu e suficient  ca să reglăm, prin lege, lucrurile?!

Faptul că 73% dintre români consideră că parchetele nu instrumentează corect  dosarele penale nu este un semnal de alarmă suficient ca să înțelegem că este nevoie de o reformă legitimă a ceea ce nu funcționează?!

”Toți cei care activăm azi în spațiul public știm că sunt anomalii în sistemul de justiție care trebuie eliminate. Toți știm că este nevoie de o reformă  a sistemului pentru a nu mai perpetua, sub o formă sau alta politizarea justiției, în funcție de cine se află la putere. Dacă toți știm asta ar trebui să renunțăm la limbajul dublu cu scop electoral și să dezbatem constructiv, fără patimă și fără presiuni acest pachet de legi. Cu răbdare, profesionalism și bună credință”- apreciază deputatul Ion Cupă, vicepreședinte național al ALDE.

Noi credem că România are nevoie de o modificare a legilor justiției, o schimbare prin care să se reașeze lucrurile în sistemul de justiție și să se revină astfel  în matca constituțională.

Cerem opoziției, PNL-ului în principal, liderului acestui partid, să renunțe la politizarea acestei dezbateri. Ea trebuie să rămână una aplicată, cu argumente juridice, nu cu lozinci. Ea trebuie să aibă loc în egală măsură în Parlament, în societate civilă și în toate instituțiile și structurile din arealul justiției. Reforma justiției așa cum o vedem noi nu este îndreptată împotriva unor oameni sau structuri și nici orientată în favoarea unor oameni sau structuri. Reforma justiției vizează asigurarea echilibrului puterilor în stat și respectarea de jure și de facto a drepturilor și liberlibertăților cetățenești.

Domnul Orban ar trebui să nu uite că, în urma cu 4 ani, când Traian Băsescu era președinte, iar PNL se afla în opoziție,  el era cel care afirma vehement că președintele nu trebuie să aibă niciun rol în desemnarea șefilor structurilor din justiție.

Domnule Orban, ați uitat când spuneați că „atât timp cât procurorul general, șeful DNA, șeful DIICOT sunt numiți de Președinte, întotdeauna vor exista interferențe în justiție și întotdeauna vor exista tentative de comandă politică ”

Ne exprimăm speranța că dezbaterea pachetului reformei justiției va fi una decentă. Facem un apel către toate părțile interesate de la președintele țării și până la politicieni,  magistrati și societate civilă să nu transformăm această dezbatere LEGITIMĂ, într-o nouă fază a războiului româno-român. Nimeni nu ar avea de câștigat din asta.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Orban: PNL se va lupta cu toate armele pentru a impiedica adoptarea acestor enormitati care risca sa distruga independenta puterii judecatoresti

Conform hotnews.ro Presedintele PNL Ludovic Orban a afirmat ca partidul sau va "lupta cu toate armele" impotriva initiativelor anuntate miercuri...

Închide