ALDE DOLJ: BANCA MONDIALA TREBUIE SA NE EXPLICE ERORILE

0
341

ALDE DOLJ: BANCA MONDIALA TREBUIE SA NE EXPLICE ERORILE 1Deputat Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj: ”Cer, în calitate de parlamentar român, explicații detaliate din partea Băncii Mondiale în legătură cu erorile foarte mari de previzionare asupra evoluției economiei românești  ”

 

Unul dintre indicatorii cei mai importanți pe care investitorii îl iau în considerare atunci când vor să investească într-o țară este reprezentat de previziunile făcute de Banca Mondială.

La începutul anului trecut Banca Mondială a previzionat o creștere de 4,4% pentru economia țării noastre. Acum organismul financiar recunoaște că a greșit și a revizuit în creştere cu două puncte procentuale, de la 4,4% la 6,4%, avansul economiei României pentru 2017. O eroare foarte mare care se adaugă erorilor de același tip făcute de FMI, celălalt organism financiar internațional care a recunoscut greșelile făcute în raport cu aprecierea economiei românești.

Credibilitatea și atractivitatea economiei României depind și de aceste aprecieri ale organismelor financiare internaționale. Este greu de estimat acum nivelul prejudiciului de competitivitate creat prin difuzarea unor evaluări atât de eronate.

În mod cert aceste previziuni atât de rupte de realitatea economiei noastre nu ne fac bine iar multiplicarea lor ridică serioase semne de întrebare. Cu atât mai mult cu cât Banca Mondială are legături strânse cu guvernul României și ar fi putut cu ușurință să obțină datele reale.

Din această cauză solicit, în calitate de parlamentar român, explicații detaliate din partea Băncii Mondiale în legătură cu erorile foarte mari de previzionare asupra evoluției economiei românești. Aceste explicații nu ar trebui să întârzie atâta vreme cât acest for financiar lansează acum noi previziuni în scădere accentuată asupra economiei românești.

În ce măsură mai putem lua ca valide aceste estimări? Cât este eroare umană și cât este efectul unor eventuale jocuri ilegitime de interese?

Consider că semnele de întrebare trebuie eliminate pentru ca nivelul încrederii potențialilor investitori străini să crească în mod legitim, direct proporțional cu evoluțiile pozitive din economia românească.

Solicit deasemenea premierului Mihai Tudose să facă demersuri în numele guvernului României pentru ca aceste explicații să fie date într-un timp cât mai scurt de către reprezentanții Băncii Mondiale. Parteneriatul nostru ca țară cu această instituție trebuie clădit în continuare pe încredere și respect reciproc iar aceste explicații sunt obligatorii pentru reconfirmarea lui pe aceste baze.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.