ALDE DOLJ: BATALIA CU HPV NU MAI POATE FI AMANATA

0
114

ALDE DOLJ: BATALIA CU HPV NU MAI POATE FI AMANATA 1Anisoara Stanculescu, Presedinte ALDE Craiova: ”Rectificarea bugetara trebuie sa cuprinda sumele necesare pentru inceperea vaccinarii antiHPV”

Romania trebuie sa faca din sanatatea publica un obiectiv cu adevarat strategic.
In ultimele doua decenii, tara noastra a avut cea mai ridicata rata de mortalitate din Europa, din cauza cancerului de col uterin, de 6,3 ori mai mare decat media Uniunii Europene. 6 femei mor, in fiecare zi, in Romania, din cauza cancerului de col uterin si in fiecare an, peste 3000 sunt nou diagnosticate. Cancerul asociat infectiilor cu HPV reprezinta, in Romania, prima cauza de mortalitate la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. In Dolj vorbim deja de cazuri de cancer asociate HPV de ordinul sutelor.
Ne alaturam solicitarilor reprezentantilor societatii civile care cer ca la rectificarea bugetara din luna august sa fie alocate fonduri pentru inceperea vaccinarii antiHPV a fetitelor pana in 11 ani. Faza birocratica de colectare a solicitarilor de vaccinare trebuie depasita si trecut efectiv la vaccinari care reprezinta o masura de preventie cu adevarat necesara. A trecut un an de zile de cand parintii care au trimis solicitari nu au primit raspuns cand pot incepe vaccinarea.
”Nu mai putem amana batalia cu HPV. Suntem singura tara din UE care nu aloca fonduri pentru vaccinare ceea ce chiar nu este in regula in conditiile in care avem cea mai mare rata de incidenta. Programul National de Imunizare trebuie sa devina realitate nu un document de arhiva” – a precizat liderul ALDE Craiova, Anisoara Stanculescu.
ALDE va face demersurile necesare in guvern pentru ca la rectificare sa fie alocati banii pentru inceperea vaccinarii impotriva HPV.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: ESALONAREA DATORIILOR CETATENILOR CATRE ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.