ALDE DOLJ: BUDAPESTA SA RENUNTE LA DECLARATII SFIDATOARE

0
604
ALDE DOLJ:   BUDAPESTA SA RENUNTE LA DECLARATII SFIDATOARE
ALDE DOLJ: BUDAPESTA SA RENUNTE LA DECLARATII SFIDATOARE

Deputat Ion Cupa, Vicepresedinte national ALDE:” Trebuie luata atitudine ferma fata de declaratiile unor inalti oficiali maghiari care fac declaratii revizioniste pe teritoriul tarii noastre”
Romania a considerat dintotdeauna ca relatiile cu vecinii sai trebuie sa fie bazate pe dialog si cooperare. Am dovedit ca putem avea in Romania un model de convietuire interetnica bazat pe respect si sprijin reciproc.
Am trecut cu vederea de-a lungul acestor ani mai multe actiuni sfidatoare la adresa sentimentului national romanesc, facute de reprezentanti ai Budapestei aflati chiar in vizita in tara noastra.
Speram ca macar in preajma sarbatoririi Centenarului natiunii noastre sa existe o minima decenta din partea oficialitatilor tarii vecine.Din pacate nu se intampla asa.
Cred ca declaratii belicoase facute de inaltii oficiali de la Budapesta pe teritoriul statului roman nu mai trebuie acceptate cu ingaduinta.
Declaratia secretarului de stat Árpád János Potápi, responsabil pentru politicile nationale al Cancelariei premierului Viktor Orban, facuta zilele trecute la Miercurea Ciuc “Guvernul Ungariei nu renunta la acest pamant” este una grava si neavenita.
Solicit- in calitate de parlamentar roman- autoritatilor noastre sa sanctioneze pe cale politica si diplomatica astfel de derapaje.
Orice investitii facute cu respectarea legilor, unitatii si suveranitatii statului roman sunt binevenite. Ele nu pot constitui insa un paravan pentru actiuni si declaratii care sa aduca atingere demnitatii cetatenilor romani si sa lezeze sentimentele nationale ale poprului roman.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.