ALDE DOLJ: BUNA GUVERNARE SE FACE CU ASUMARE POLITICA

0
528
ALDE DOLJ: BUNA GUVERNARE SE FACE CU ASUMARE POLITICA 1
ALDE DOLJ: BUNA GUVERNARE SE FACE CU ASUMARE POLITICA

Marius Cristian Tuta, vicepresedinte ALDE Dolj:Pozițiile de prefect, subprefect și de șefi ai structurilor deconcentrate ar trebui să fie politice

 

Considerăm că aplicarea integrală a unui program de guvernare este prima obligație politică a unui partid sau al unei coaliții de partide care câștigă alegerile.

Decizia retragerii sprijinului politic pentru actualul guvern a fost cauzată mai ales de rămânerile în urmă privind aplicarea programului de guvernare.

Dincolo însă de actuala situație politică apreciem că, pentru a crea toate condițiile implementării unui program de guvernare în plan local, pozițiile de prefect, subprefect și cele de șefi ai instituțiilor deconcentrate ar trebui asumate politic.

Noi credem că aceste poziții de demnitate publică ar trebui desemnate politic de cei care câștigă alegerile. S-ar elimina pe de o parte ipocrizia privind apolitismul, falsa depolitizare iar, pe de altă parte, formațiunile politice ar putea să își pregătească din timp resurse umane competitive pentru astfel de poziții cheie.

Sperăm că o astfel de măsură își va găsi imediat loc pe agenda viitorului guvern PSD- ALDE. Ar fi o decizie rațională care ar consolida jocul politic democratic în detrimentul unor ”combinații politice” care nu își au rostul într-o societate modernă.

Sunt, în acest sens, multe exemple de bune practici în societăți dezvoltate la al căror statut de civilizație democratică dorim cu toții să ajungem.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.