ALDE DOLJ: CE SE INTAMPLA CU CELE 210 HA DE PASUNE-IZLAZ DE LA AFUMATI?!

0
149

SORIN VILCU, Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Primaria Afumati are obligatia fata de cetatenii sai sa valorifice in interesul comunitatii toate oportunitatile care ii stau la indemana”

Constatam ca o serie de oportunitati existente la nivelul unor primarii din judetul Dolj nu sunt valorificate deloc sau nu la adevaratul lor potential de catre autoritatile locale.
Un exemplu in acest sens il constituie cele aproximativ 210 hectare de pasune-izlaz de pe raza comunei Afumati a caror situatie patrimoniala ramane incerta de atatia ani din motive mai degraba de ordin subiectiv (dezinteres/nepasare) decat din ratiuni obiective.
Consilierul local ALDE, Emil Atanase apreciaza ca primaria Afumati ar trebui sa faca demersurile legale necesare si sa obtina dreptul legitim de proprietate asupra acestor terenuri, fapt care ar putea genera venituri la primarie si, totodata, dezvoltare economica in zona. Astfel aceste terenuri ar putea fi concesionate catre crescatorii de animale din zona a caror activitate s-ar putea dezvolta urmand a avea posibilitatea de a accesa subventii agricole si finantare din proiecte europene.
”Cred ca autoritatile de la Afumati ar trebui sa fie consecvente in apararea si valorificarea in interes public a bunurilor comunitatii. Asa cum cer si locuitorii din comuna ar trebui ca primaria sa se zbata mult mai mult ca sa obtina documentele legale asupra acestor 210 ha de pasune, proprietatea de facto a localitatii”- sutine Sorin Vilcu, vicepresedinte ALDE Dolj
ALDE Dolj face un apel catre autoritatile locale din Afumati sa prezinte public un punct de vedere asupra acestei situatii pentru a limpezi ”misterul” acestui teren care nu este la acest moment valorificat in beneficiul comunei si al locuitorilor sai.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Zece judete afectat de inundatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.