ALDE DOLJ: CONFERINTA DE PRESA

0
178
ALDE DOLJ:  CONFERINTA DE PRESA
ALDE DOLJ: CONFERINTA DE PRESA

In cadrul Conferintei de presa de astazi presedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa, impreuna cu vicepresedintii organizatiei, Anisoara Stanculescu si Sorin Vilcu, alaturi de consilierii municipali ALDE Craiova, Firmilian Calota si Dumitru Manescu, au abordat mai multe subiecte de interes local si general.
Presedintele ALDE Dolj a pus la dispozitia jurnalistilor cifrele adevarului despre economia romaneasca asa cum sunt ele raportate de catre INS si confirmate de catre institutii si organisme financiare internationale (FMI, Banca Mondiala, BERD, Comisia Europeana)
∙ Castigul salarial mediu net a crescut in martie cu 15,5%, la 2.704 lei, fata de luna martie a anului trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).
∙ Veniturile la Bugetul Central Consolidat pe primele patru luni in raport cu aceeasi perioada a anului 2017 au crescut cu 11. 8% de la 80,1 mld lei la 89,6 mld lei
∙ In ultimii 4 ani doar in 2016/in timpul guvernarii Ciolos s-a inregistrat o scadere cu 4,6% a acestor venituri
∙ In ceea ce priveste veniturile colectate la buget, spre deosebire de primul trimestru din 2017, s-a colectat cu 8,1 mld lei in plus, adica 76,5 mld lei in perioada ianuarie – aprilie 2018, fata de 68,4 mld lei in aceeasi perioada din 2017. Totodata, fata de valoarea programata in privinta colectarii la buget, aceasta a fost depasita cu 1 mld lei. Programat pentru primul trimestru din 2018 a fost 75,5 mld lei, iar guvernul PSD – ALDE a reusit sa realizeze 76,5 mld lei.
∙ In privinta colectarii contributiilor pentru asigurari sociale acestea au crescut cu 33, 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut
∙ In privinta veniturilor din accize avem un plus de 14, 7% fata de ianuarie – aprilie 2017
∙ In privinta veniturilor din TVA, deasemenea, un plus de 1, 1%
∙ Referitor la investitii, valoarea acestora s-a dublat pe primele patru luni ale acestui an de la 2,9 mld. lei la 5,9 mld lei. Atentie, deficitul pe care il avem finanteaza in proportie de 98% investitiile!!!
∙ Bani europeni am atras in aceste patru luni cu 28% mai multi decat in perioada similara a lui 2017.
∙ Daca ne uitam la ultimii 5 ani, tot anul guvernarii Ciolos – 2016- are cea mai mica cifra la acest capitol – 6,9 miliarde de lei fata de 17, 1 mld lei in 2017
∙ In ceea ce priveste productia industriala, in primele doua luni este o crestere cu 7% fata de primele doua luni ale anului 2017.
∙ Exporturile s-au aflat la 10,9 mld lei in primele doua luni, cu 11,6% mai mult fata de aceeasi perioada din 2017.
∙ Inregistram cel mai mic somaj pe care l-a cunoscut vreodata Romania, de 3,94% in primele doua luni, in scadere fata de aceeasi perioada din 2017 de la 4,74.
∙ Datoria guvernamentala este mai mica. Daca in 2016 se afla la 37,6%, in 2017 aceasta a fost de 35%, iar tendinta este de scadere.

Citeste si :  Siegfried Muresan este noul presedinte al delegatiei Parlamentului European cu Republica Moldova

Liderul ALDE Dolj a cerut politicienilor de varf sa utilizeze cu mare grija cifrele economice pentru a nu lansa interpretari politicianiste care pot afecta imaginea tarii si credibilitatea in fata investitorilor.
Vicepresedintele Anisoara Stanculescu a avertizat prin mesajul sau asupra cresterii alarmante a ratei abandonului scolar atat la nivel national cat si la nivelul judetului Dolj, dar si asupra notelor sub 5 luate de aproape 40% dintre copiii din clasa VIII-a din intreaga tara.
”Daca nu constientizam repede aceste cifre la toate palierele de decizie, tendinta se va accentua si va consolida acest context social discriminatoriu cu diferente enorme intre scoala de la tara si cea din oras. Comunitatile ar trebui sa fie coresponsabile alaturi de parinti in eliminarea abandonului scolar”- a afirmat liderul ALDE Craiova, Anisoara Stanculescu.
Vicepresedintele ALDE Dolj, Sorin Vilcu a tras un semnal de alarma in legatura cu anumite comportamente abuzive ale primarului din comuna Izvoare si ale apropiatilor acestuia care au recurs la violenta si intimidare, pe motive politice, asupra unor membri ALDE din localitate. Sorin Vilcu si-a exprimat speranta ca aceste incidente vor ramane izolate.
”Noi consideram ca, la toate nivelurile, competitia politica trebuie sa fie una bazata pe solutii pentru comunitate, pe alternative, nu pe metode din arsenalul unor regimuri de trista amintire”- a mai precizat vicepresedintele ALDE Dolj.
Consilierii municipali ALDE Firmilian Calota si Dumitru Manescu au prezentat jurnalistilor proiectul initiativei lor in Consiliul Local Craiova privind contributia la rezolvarea problemei parcarilor in Craiova prin rationalizarea parcarilor rezidentiale in baza unui Regulament de atribuire. Astfel, se urmareste inventarierea tuturor parcarilor rezidentiale si rationalizarea folosirii lor dupa cum urmeaza: intre orele 17,00 si 7,00 de catre cei care le au in folosinta iar dincolo de acest interval de catre oricine cauta un loc de parcare. S-ar disciplina astfel lucrurile in traficul craiovean si ar spori confortul urban.
Initiatorii au precizat ca asteapta discutarea acestei initiative in sedinta care va avea loc la finalul acestei luni.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.