ALDE DOLJ: CONSOLIDAREA ECONOMICA AR TREBUI SA FIE O PRIORITATE NATIONALA

0
390

ALDE DOLJ: CONSOLIDAREA ECONOMICA AR TREBUI SA FIE O PRIORITATE NATIONALA 1Adinel Ilinca, Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Sunt elemente importante care ne indica un drum bun al economiei romanesti”

In pofida tensiunilor politice exista premise bune care ne arata ca drumul pe care actualul guvern a inscris economia romaneasca este drumul cel bun.
Cresterea de peste 4% a PIB pe primele sase luni ale acestui an confirma estimarile interne dar si pe cele externe.
Iata, ultimele date Eurostat arata fara echivoc ca in randul statelor membre, cel mai semnificativ avans trimestrial s-a inregistrat in perioada aprilie-iunie 2018 in Romania (1,4%), Slovacia si Suedia (ambele cu 1%), Polonia, Lituania si Ungaria (toate cu 0,9%).
Suntem la acest moment in Top 3 al cresterii economice semestriale la nivelul UE. Romania va incheia anul cu o rata a cresterii importanta, intre primele din Uniunea Europeana.
Inflatia se inscrie pe un trend descendent iar sfarsitul anului ne va gasi cu o valoare, probabil, sub 3,5%. Robor de asemenea este in usoara scadere fiind la minimul ultimei perioade. Tinta de deficit bugetar va fi sub cea angajata prin Tratatul UE de 3% in pofida unor speculatii ale Consiliului Fiscal care devine, din pacate, in ultimii ani o institutie partinitoare politic, dincolo de obiectivitatea unor analize riguroase, nepolitizate.
Dinamica afacerilor este de asemenea pe o spirala pozitiva, afacerile comerciale cunoscand o crestere de aproape 10% in raport cu perioda precedenta a anului trecut.
Noi, cei din ALDE apreciem ca aceste lucruri pozitive trebui sa constituie motorul vointei publice pentru toti decidentii din tara noastra.
Interesul comun, singurul care conteaza cu adevarat este dezvoltarea tarii intr-un ritm care sa ne permita reducerea decalajelor de tarile dezvoltate din Occident.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.