ALDE DOLJ : Coruptia trebuie combatuta cu legi clare, dezbatute cu societatea

0
172
ALDE DOLJ : Coruptia trebuie combatuta cu legi clare, dezbatute cu societatea 1
Anisoara Stanculescu primvicepresedinte ALDE Dolj

Anişoara Stănculescu, primvicepreşedinte ALDE Dolj:” Lupta împotriva corupţiei trebuie făcută cu respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”

 

ALDE  consideră că lupta împotriva corupţiei trebuie făcută fără influenţe partizane, fără imixtiuni în justiţie şi, mai cu seamă, cu  respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Noi considerăm că Parlamentul este locul unde trebuie să existe o dezbatere reală cu toate părţile interesate din societate pentru a face o legislatie clară în materie de politică penală care să ţină cont, exclusiv de interesul României şi de respectarea cetăţenilor ei.

Noi apreciem că o lege dacă nu e acceptată şi discutată în societate, atunci poate provoca efecte negative. Avem o procedură legislativă aflată în derulare, dar şi o formulă pe care Guvernul a transmis-o Parlamentului şi care va fi dezbătută. Parlamentul nu a luat nicio decizie în cazul graţierii, deoarece la acest moment vorbim doar despre amendamente discutate în comisia juridică a Senatului (prima cameră sesizată), care de altfel au fost eliminate prin vot.

ALDE face un apel către politicieni, către presă şi către opinia publică să participe la această dezbatere şi să tragă concluzii definitive doar după ce procedurile legislative se vor finaliza.

Citeste si :  ALDE DOLJ: LA ALEGERILE DIN 2020 VOM FI PRIMA FORTA LIBERALA DIN CRAIOVA

 

                               Biroul de presă ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.