Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: CRESTEREA ECONOMICA TREBUIE SA RAMANA PRIORITARA

ALDE DOLJ: CRESTEREA ECONOMICA TREBUIE SA RAMANA PRIORITARA

Share ..

ALDE DOLJ: COALITIA PSD-ALDE ARE LEGITIMITATEA FORMARII UNUI NOU GUVERN

Deputat Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj: ”Este nevoie de o analiză serioasă asupra raportului dintre cheltuieli și eficiență în instituțiile publice”

 

Din punctul de vedere al ALDE orice măsură de raționalizare a unor cheltuieli publice trebuie să aibă în vedere crearea unor resurse care pot genera creștere economică.

Disciplina economico financiară trebuie să vizeze o mai bună planificare a resurselor unui stat, eliminarea risipei și a cheltuielilor neproductive. Ea nu trebuie gândită într-o manieră exclusiv birocratică, pasivă, reducționistă, ci într-o viziune subordonată ideii de creștere economică și de multiplicare de resurse pentru societate, pentru creșterea calității vieții.

Preocuparea prioritară a guvernului trebuie să fie în continuare cum creează oportunități pentru dezvoltare. Chiar și atunci când este condiționat de încadrarea într-un deficit asumat ca urmare a unor obligații derivate din statutul nostru de membru al Uniunii Europene.

O analiză serioasă a eficienței cheltuirii resurselor în toate instituțiile publice este binevenită. Cu atât mai mult crearea unor mecanisme care să asigure pe termen lung un raport competitiv între investiții și rezultate în sectorul public.

Înghețarea unor sume pentru diferite plăți publice, blocarea angajărilor în sistemul public (cu excepțiile precizate) pot fi și sunt soluții contextuale pentru echilibrarea bugetului. Pe termen mediu și lung însă, într-o societate cu adevărat liberală, așa cum noi cei din ALDE ne dorim, aceste măsuri trebuie să fie excepții iar nu reguli.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : Programul echipei CS Universitatea Craiova din aceasta saptamana

Dupa remiza cu Chiajna , CS Universitatea Craiova are de jucat doua partide extraordinar de grele in aceasta saptamana ....

Închide