Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: CREȘTEREA VENITURILOR ROMÂNILOR ERA ȘI ESTE NECESARĂ

ALDE DOLJ: CREȘTEREA VENITURILOR ROMÂNILOR ERA ȘI ESTE NECESARĂ

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj, vicepreședinte național ALDE:”Forța de muncă ieftină nu mai reprezintă un avantaj competitiv pentru România”

ALDE înțelege preocuparea pentru ca măsurile privind creșterea veniturilor populației să fie sustenabile și să nu afecteze echilibrele macroeconomice.

În același timp afirmăm cu toată responsabilitatea că aceste măsuri sunt luate cu raționalitate economică fiind absolut necesare.

Salariile mici nu mai reprezintă un punct de atractivitate pentru investitorii care vor să vină în România. Totodată nu mai putem să le spunem oamenilor la nesfârșit că avem creștere economică dar veniturile lor nu pot crește pentru ca ”stabilitatea țării ar fi pusă în pericol”.

ALDE va veghea în guvern ca aceste creșteri să slujească obiectivului competitivității economice și să nu amplifice deficitul de cont curent. Toate datele ne arată că România se va integra, și în acest an și în 2018, în țintele de deficit asumate.

Cârcotașii ar trebui să preia integral diferitele analize economico-financiare externe asupra situației economice a României și nu doar partea ce le convine pentru scopurile lor politicianist partizane. Inclusiv ultima analiză a Agenției de rating Economic Moody se precizează limpede că profilul de creditare al României este susţinut de factori precum perspectivele favorabile de creştere economică pe termen mediu, nivelul moderat al raportului între datoria guvernamentală şi PIB şi accesul la finanţare ieftină.

ALDE va ține în continuare busola economică a guvernării și va genera acele măsuri care să crească absorbția fondurilor europene, să consolideze companiile de stat, să stimuleze invesțiile interne și externe. Adică acele măsuri care să păstreze creșterea economică în anii ce vin, condiție fundamentală pentru asigurarea stabilității și creșterea veniturilor românilor.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Ziua Bucovinei

La 28 noiembrie este sarbatorita Ziua Bucovinei. Prezentare Istorico - Geografică a Bucovinei Prezentare Istorică Bucovina este o regiune din...

Închide