ALDE DOLJ: DEZBATERE LA PARLAMENT PE TEMA TAIERILOR ILEGALE DE LEMN

0
115

Deputat Ion Cupa: ”Vom face o dezbatere largita cu toti factorii din domeniu pentru a gasi solutiile prin care sa stopam taierile ilegale de lemn”

Asa cum a promis public, deputatul Ion Cupa, presedintele ALDE Dolj a expus in sedinta din aceasta saptamana a Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, o serie de elemente concrete privind chestiunea taierilor ilegale de lemn.
”Avem nevoie de o dezbatere serioasa fara menjamente asupra chestiunii taierilor ilegale. Furtul de lemn este cea mai constanta infractiune din ultimele trei decenii, cu impact major asupra viitorului nostru, al tuturor. Amploarea taierilor ilegale din Romania ultimelor trei decenii este estimata la 270 de milioane de metri cubi. Sunt multe elemente care indica faptul ca, in pofida unor masuri luate de catre statul roman in materie institutionala sau legislativa, (vezi SUMAL, Radarul Padurii, Garda Forestiera etc.) taierile ilegale continua. Hotii de lemne isi adapteaza metodele la noile realitati. In fiecare an, piata neagra a lemnului din Romania insumeaza, se pare, aproximativ un miliard de euro.”
Liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa a propus in cadrul Comisiei organizarea in perioada imediat urmatoare, impreuna cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, condus de Costel Alexe a unei dezbateri aprofundate asupra taierilor ilegale de lemn la care vor fi invitati toti actorii principali din domeniu: institutii publice, onguri, media (inclusiv jurnalistii de la Netflix care au realizat recent un documentar pe aceasta tema), Comisia pentru mediu (Senat), Comsia pentru ape, paduri, pescuit si fond cinegetic (Senat), Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si fond cinegetic din Camera Deputatilor, Institutul National de cercetare-dezvoltare in silvicultura „Marin Dracea” si Academia Romana.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: BUGETUL PARTICIPATIV PENTRU CRAIOVA-UN PAS INAINTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.