ALDE DOLJ: DOLJENII POT ACCESA PROGRAMUL ”INVESTESTE IN TINE” CU INCREDERE

0
132

ALDE DOLJ: DOLJENII POT ACCESA PROGRAMUL ”INVESTESTE IN TINE” CU INCREDERE 1Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova:”Prin acest program guvernamental 8 milioane de romani au o sansa in plus la o viata mai buna”

ALDE a considerat intotdeauna ca sansele tarii noastre la dezvoltare depind si de sansele acordate fiecarui cetatean roman activ la dezvoltare personala.
Prin programul ”Investeste in tine” guvernul din care ALDE face parte vine in sprijinul a doua categorii de oameni activi: tinerii intre 16 si 26 de ani si cei cuprinsi intre 29-55 ani. Exista doua praguri in functie de care sunt acordate sumele de bani. Primul este dedicat celor cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, care sunt eligibili pentru un credit de pana la maxim 40.000 lei. Cel de-al doilea poate fi accesat de catre persoane care au intre 26 si 55 de ani, suma maxima fiind de 35.000 lei.
Acestea sunt imprumuturi cu dobanda zero garantate de stat pentru cei care inca nu au un loc de munca si care sunt angrenati inca in ciclul de invatamant, fie el liceu, facultate, scoala profesionala si chiar cursuri de reconversie, formare si/sau specializare profesionala. Banii pot fi folositi si pentru activitati de sport, cultura, sanatate, adica de tot ceea ce este esential pentru dezvoltarea personala a unui om.
Astfel sumele se pot intrebuinta pentru: plata cursurilor de calificare, specializare si recalificare profesionala, achitarea taxelor pentru studii superioare si aprofundate (master, doctorat, post-doctorat, MBA), catre unitati de invatamant din tara noastra, plata tuturor lucrurilor de care ai nevoie la studii – manuale, rechizite, caiete, reviste de specialitate etc, taxele pentru a participa la congrese sau concursuri scolare si universitare din Romania, inclusiv costurile de transport, achizitionarea de computere, laptopuri sau softuri de specialitate, plata taxelor pentru crese, gradinite sau scoli private pentru unul dintre membrii familiei, costul vizitelor la medic, plata interventiilor chirurgicale, cele dentare si diverse alte tratamente, inclusiv medicamente (care nu sunt acoperite de Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate), plata analizelor medicale nedecontate de stat, articole sportive, echipamentele de sport de uz personal, costul abonamentelor pentru diverse activitati sportive, cum ar fi abonamentul la sala de fitness sau la bazinul de inot, costul abonamentelor la cinema, la teatru, ori la opera, plata abonamentului pentru biblioteca, costul publicarii unor lucrari stiintifice, achizitia de instrumentar pentru prestatii culturale, cum ar fi o chitara sau un violoncel, intrarea la muzee.
Conform modificarilor adoptate in comisiile parlamentare la OUG privind acest program acesti bani pot fi folositi si pentru plata intretinerii, chiriei, utilitatilor.
Acest program a aparut ca parte a solutiilor pentru combaterea ratei ridicate a somajului in randul tinerilor(peste 18 %), a exodului persoanelor cu varste fragede din tara, lipsei acute a fortei de munca din anumite zone ale tarii, dificultatilor tinerilor care au o situatie financiara precara si vor sa isi finalizeze cursurile, iar mai apoi sa se angajeze, dificultatilor intalnite de catre persoanele tinere atunci cand doresc sa acceseze un credit.
Important de stiut ca tinerii din ambele grupe de varsta mai pot accesa un imprumut suplimentar de maxim 20.000 lei daca in perioada de desfasurare a programului se vor angaja cu forme legale.
Perioada maxima de creditare este de 10 ani. Statul ofera si o varianta suplimentara de sprijin, sub forma unei perioada de gratie pe perioada studiilor, dar care nu poate depasi 5 ani.
Acest lucru inseamna ca este posibil ca in primii 5 ani de la accesarea creditului sa fii scutit de la plata ratelor, urmand apoi ca intregul imprumut fara dobanda sa fie achitat in ratele urmatorilor 5 ani.
Ii incurajam pe doljeni sa acceseze acest program,

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: RECONSTRUCTIE PENTRU PERFORMANTA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.