Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: DREPTUL OAMENILOR LA LIBERTATE – APARAT CU ORICE PRET

ALDE DOLJ: DREPTUL OAMENILOR LA LIBERTATE – APARAT CU ORICE PRET

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anisoara Stanculescu, Presedinte ALDE Craiova: ”Este nevoie urgentă de un efort integrat al autorităților locale și centrale pentru stoparea cauzelor care generează și alimentează sclavia modernă”

 

Din păcate,  România este ”campioană” europeană a riscul de escaladare a formelor de sclavie modernă, după cum ne arată Indicele Sclaviei Moderne 2017. Iar Doljul între primele județe contributoare la această realitate neagră.

Sclavia modernă, care afectează în principal femeile și minorii, se definește drept un mix  care reunește sclavia, traficul de persoane și munca forțată, iar indicele menționat se calculează în funcție de puterea și eficacitatea legilor, dar și de gravitatea încălcării lor în 198 de state ale lumii.

ALDE consideră că dreptul cel mai important al unei ființe umane, dreptul la libertate trebuie apărat cu orice preț. În slujba acestui obiectiv fundamental efortul autorităților statului trebuie să fie unul cu dedicare permanentă.

Noi considerăm că este nevoie urgentă de revizuirea și completarea legislației naționale care să prevină și să elimine sursele de creștere a riscului de sclavie modernă. De asemenea, atât în plan local cât și la nivel național trebuie regândite și multiplicate programele dedicate victimelor acțiunilor violente și a celor care sunt abuzați și exploatați prin muncă.

”Nu este suficient doar să luăm act de aceste statistici. E nevoie de un efort integrat al autorităților și specialiștilor pentru a tăia rădăcinile răului”- apreciază Anișoara Stănculescu, președintele Organizației de femei a ALDE Dolj.

ALDE consideră că bătălia împotriva acestui flagel care distruge atâtea destine presupune o acțiune corelată la nivel european. În acest sens Comisia Europeană cu sprijinul Parlamentului European și a instituțiilor cu atribuții în materie de siguranță a cetățenilor europeni ar trebui să regândească planurile  de acțiune în vederea creșterii eficienței lor.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : REZULTATE Liga 2, etapa a II-a

Meciurile Etapei a doua din Liga a 2 a au început vineri şi s-au terminat sâmbătă. Iată rezultatele înregistrate în...

Închide