ALDE Dolj: Drepturile studentilor trebuie mentinute

0
123

Anisoara Stanculescu, vicepresedinte ALDE Dolj: „Drepturile pe care le-am acordat studentilor nu ar trebui restranse. Rationalizarea unor cheltuieli publice nu trebuie sa inceapa cu bursele studentesti sau cu reducerea numarului de calatorii gratuite cu trenul acordate acestora“.

ALDE este pentru rationalizarea acelor cheltuieli publice care creeaza anomalii si discrepante nelegitime in societatea romaneasca (cum ar fi pensiile speciale). In niciun caz bursele studentesti si dreptul studentilor la calatorii gratuite nelimitate cu trenul nu trebuie afectate.
Eliminarea platii burselor (vara) si limitarea calatoriilor gratuite la una singura pe luna ar avea un impact negativ asupra calitatii vietii studentilor. In primul rand, asupra mobilitatii lor, atat de importanta in viata de student din perspectiva schimburilor de experienta intre centrele universitare, a participarii la diferite manifestari artistice, culturale, sportive sau stiintifice desfasurate in diferite orase ale tarii.
La fel de important este faptul ca aceste facilitati incurajeaza accesul mai larg la studii universitare inclusiv al celor din medii sociale mai putin instarite, aspect extrem de necesar dezvoltarii echilibrate a societatii noastre in conditiile in care Romania este la coada clasamentului european in privinta numarului de studenti.
„Trebuie sa tinem cont de faptul ca niste drepturi odata castigate, mai ales in zone fragile social, cum este cea a educatiei, nu trebuie restranse, ci eventual largite. Exista chiar si o prevedere expresa in acest sens in legislatia europeana in materie de drepturi“, apreciaza vicepresedintele ALDE Dolj, Anisoara Stanculescu.
Speram ca guvernul actual va masura de mai multe ori acest proiect de decizie si nu va taia niciodata din drepturile studentimii romane.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Administratia craioveana ignora hotararile justitiei !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.