ALDE DOLJ: EDUCATIA TREBUIE SA AJUTE MAI MULT DEZVOLTAREA ECONOMICA

0
200

ALDE DOLJ:  EDUCATIA TREBUIE SA AJUTE MAI MULT DEZVOLTAREA ECONOMICA 1Adinel ILINCA, Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Scoala romaneasca trebuie legata mai strans de solicitarile companiilor pentru a reduce deficitul de talente profesionale ”
Date de ultima ora ne arata ca Romania pierde mai mult de 10 miliarde de euro anual din cauza deficitului de talente profesionale (circa 6% din PIB-ul national).
ALDE a pledat in permanenta pentru cresterea competitivitatii prin legarea mai stransa a sistemului de educatie din Romania cu solicitarile antreprenorilor. Companiile romanesti – mai cu seama cele din domeniul constructiilor si productiei dar nu doar acestea- intampina dificultati majore in recrutarea de personal calificat si inalt calificat.
Credem ca este nevoie de o regandire rapida a modului in care sistemul de educatie functioneaza in relatie cu piata economica. Este nevoie de modelarea sistemului de educatie in concordanta cu necesitatile mediului de afaceri.
Deficitul de talente profesionale, de oameni bine pregatiti pentru dinamica accelerata a economiei aflata in permanenta retehnologizare constituie a doua amenintare dupa birocratie la adresa dezvoltarii tarii noastre. Companiile doresc sa-si dezvolte afacerile dar nu gasesc personalul necesar existand o problema de a corespunde cerintelor la marea majoritate a absolventilor.
Guvernul ar trebui sa trateze ca o prioritate aceasta problema a deficitului de talente. Reducerea acestui deficit inseamna viitor pentru Romania. Cu atat mai mult cu cat cererea de personal bine pregatit creste, iar companiile antreprenoriale investesc tot mai mult in tehnologiile digitale pentru a le face mai competitive.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: RESPECTAM DREPTUL LA VIATA PERSONALA AL FIECARUI CETATEAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.