Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

ALDE DOLJ: ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

ALDE DOLJ:  ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

ALDE DOLJ: ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

Adinel Ilinca, Vicepresedinte ALDE Dolj: ” Daca vrem investitii trebuie scurtate perioadele privind procedurile de licitatii”
Ca partid liberal, ALDE a cerut in permanenta in ultimii trei ani ca legile privind achizitiile publice sa fie amendate in vederea eliminarii procedurilor greoaie pe traseul de la licitatie la implementarea proiectului.
Investitiile publice au de suferit datorita unor reglementari hiperbirocratice care nu folosesc nici dezvoltarii si nici luptei anticoruptie.
Sunt proiecte amanate, multe si in judetul Dolj, datorita cercului vicios al contestatiilor la licitatii. Proiecte majore de infrastructura sufera datorita rigiditatilor de tot felul.
Exista riscul unor dezangajari de fonduri europene pe transport dar nu numai tot datorita amanarii uneor decizii privind adoptarea unor ordonante sau legi care sa simplifice birocratia inutila.
Desi nivelul de absorbtie al banilor europeni in Romania este apropiat in acest an de media europeana(16% vs. 18%), cu siguranta simplificarea procedurilor privind licitatiile ar crea premise pentru o si mai buna absorbtie a fondurilor UE, pe de o parte, iar pe de alta parte pentru cresterea ritmului investitiilor publice.
Solicitam guvernului sa grabeasca adoptarea instrumentelor legale pentru deblocarea proiectelor publice prin relaxarea procedurilor privind achizitiile publice.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  ALDE DOLJ: FILOSOFIA DE IMPOZITARE TREBUIE SA RAMANA UNA DE TIP LIBERAL

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.