ALDE DOLJ: ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

0
67
ALDE DOLJ:  ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA
ALDE DOLJ: ELIMINAREA BLOCAJELOR LA LICITATII – O URGENTA

Adinel Ilinca, Vicepresedinte ALDE Dolj: ” Daca vrem investitii trebuie scurtate perioadele privind procedurile de licitatii”
Ca partid liberal, ALDE a cerut in permanenta in ultimii trei ani ca legile privind achizitiile publice sa fie amendate in vederea eliminarii procedurilor greoaie pe traseul de la licitatie la implementarea proiectului.
Investitiile publice au de suferit datorita unor reglementari hiperbirocratice care nu folosesc nici dezvoltarii si nici luptei anticoruptie.
Sunt proiecte amanate, multe si in judetul Dolj, datorita cercului vicios al contestatiilor la licitatii. Proiecte majore de infrastructura sufera datorita rigiditatilor de tot felul.
Exista riscul unor dezangajari de fonduri europene pe transport dar nu numai tot datorita amanarii uneor decizii privind adoptarea unor ordonante sau legi care sa simplifice birocratia inutila.
Desi nivelul de absorbtie al banilor europeni in Romania este apropiat in acest an de media europeana(16% vs. 18%), cu siguranta simplificarea procedurilor privind licitatiile ar crea premise pentru o si mai buna absorbtie a fondurilor UE, pe de o parte, iar pe de alta parte pentru cresterea ritmului investitiilor publice.
Solicitam guvernului sa grabeasca adoptarea instrumentelor legale pentru deblocarea proiectelor publice prin relaxarea procedurilor privind achizitiile publice.
BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  ALDE DOLJ : STATUTUL FUNCTIEI PUBLICE NECESITA REVIZUIRI

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.