ALDE DOLJ: ELIMINAREA TAXEI DE 2% PE CIFRA DE AFACERI A COMPANIILOR DIN ENERGIE AR INCURAJA INVESTITIILE

0
47

ALDE DOLJ: ELIMINAREA TAXEI DE 2% PE CIFRA DE AFACERI A COMPANIILOR DIN ENERGIE AR INCURAJA INVESTITIILE 1Deputat Ion Cupa, vicepresedinte national ALDE : ”Semnalele venite din partea celor mai importanti operatori economici din energie trebuie auzite si ascultate ”

ALDE considera ca, numai dialogul poate genera legi mai bune pentru dezvoltarea societatii noastre si cresterea calitatii vietii. In acest sens, trebuie inteleasa si intalnirea liderului nostru Calin Popescu Tariceanu cu reprezentantii companiilor romanesti, de stat sau private, responsabile pentru producerea, furnizarea, transportul si distributia energiei.
Semnalele venite din partea celor mai puternici operatori din domeniu privind inconvenientele OUG 114 trebuie tratate cu maxima responsabilitate.
ALDE a pus accent in permanenta pe incurajarea investitiilor tehnologice in industrii care pot creste competitivitatea si, pe aceasta baza, pot genera preturi mai mici ale produselor la consumatorul final.
Apreciem ca, eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a acestor societati din energie ar incuraja tocmai apetitul acestora pentru investitii noi, pentru retehnologizare si cresterea eficientei.
In acelasi timp consideram ca efectele bune ale OUG 114 trebuie conservate. Limitarea pretului la gazele naturale pentru consumatorii casnici este un astfel de efect care inseamna protectie sociala reala.
”Este nevoie de o discutie constructiva in Coalitiei pe aceasta tema si bineinteles de o dezbatere parlamentara aplicata la care sa fie invitate toate partile interesate.Trebuie sa gasim un echilibru corect intre necesitatea dezvoltarii competitive a sectoruui energetic si nevoia protectiei consumatorilor casnici, in special a categoriilor cu adevarat vulnerabile”- apreciaza deputatul Ion Cupa, vicepresedinte national al ALDE.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.