ALDE Dolj: ERORILE IN GESTIONAREA BANILOR PUBLICI AFECTEAZA RITMUL DEZVOLTARII

0
233

ALDE Dolj: ERORILE IN GESTIONAREA BANILOR PUBLICI AFECTEAZA RITMUL DEZVOLTARII 1Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj: „Este nevoie de o schimbare de atitudine în sensul unor rigori mult mai mari privind cheltuirea banilor publici la toate nivelurile

 

Realitatea conturilor de execuție întocmite pentru exercițiul bugetar al anului 2016 (sub ”competenta”guvernare tehnocrată) dezvăluită de raportul Curții de conturi arată un puternic deficit de rigoare în utilizarea banilor publici la toate nivelurile de gestiune ale societății românești.

Peste 20 000 de cazuri de abateri de la disciplina financiară, prejudicii de aproape 700 milioane de lei, erori financiar contabile de peste 9 miliarde de euro, toate aceste date arată un tablou al deficitului de rigoare menit să îngrijoreze.

În același timp este deasemenea îngrijorător faptul că bani importanți alocați dezvoltării infrastructurii, de exemplu, nu au fost cheltuiți. Aproape 120 de milioane de euro bani de la bugetul de stat pentru drumuri și autostrăzi nu au fost cheltuiți!

Noi considerăm că aceste cifre trebuie intens popularizate pentru a trage un serios semnal de alarmă. Fără o schimbare de atiudine în sensul unei rigori radical îmbunătățite atât în gestiunea banilor publici cât și în procesul de absorbție al banilor europeni nu putem spera nici la drumuri mai bune nici la autostrăzi și nici la spitale regionale sau infrastructură modernă de educație.

Inclusiv la noi în județul Dolj e important ca atitudinea față de banii publici să fie una rațională astfel încât aceștia să nu fie direcționați exclusiv pe consum și administrare ci spre investiții și dezvoltare.

 

Citeste si :  Delegatiile partidelor parlamentare au mers vineri la consultarile convocate de presedintele Klaus Iohannis

                         BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.