ALDE DOLJ : ESTE NECESARĂ O LEGISLAŢIE CLARĂ PRIVIND TRANSFERUL PUTERII POLITICE ÎN ROMANIA ÎN URMA VOTULUI DEMOCRATIC 1
Ion Cupa – Presedintele Alde Dolj

Deputat Ion Cupă, Preşedinte ALDE Dolj: ”Trebuie să iesim din ipocrizia posturilor apolitice numite politic”

 

Constituţia României  precizează la art.102, alin 1 că:”Guvernul, potrivit programului său de guvernare, acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice”

Considerăm că pentru a asigura realizarea politicii interne şi a exercita plenar conducerea administraţiei publice, atunci când un partid sau o alianţă de partide preia puterea prin votul liber, democratic al cetăţenilor acesta/aceasta trebuie să aibă prin lege, dreptul de a  numi politic pe acei oameni pe care îi crede potriviţi pentru a aplica programul de guvernare pentru care a primit votul de încredere.

Cred că este necesar să stabilim de urgenţă un consens politic din care să rezulte o legislaţie clară, în litera si spiritul Constituţiei, prin care prefecţii, subprefecţii şi şefii instituţiilor deconcentrate precum şi şefii la nivel naţional a agenţiilor statului si alte pozitii in care se iau decizii cu privire la implementarea unui program de guvernare sa fie numiti politic odata cu instalarea noii puteri.Sa satbilim odata pentru totdeauna care sunt posturile politice si de unde incepe nivelul functionarilor publici de cariera.

Trebuie sa iesim din ipocrizia  si tertipurile privind posturile apolitice numite politic. Opinia publica ar aprecia mult mai mult onestitatea unui astfel de demers decat ”frământarile” care apar intotdeauna dupa alegerile parlamentare legate de aceste posturi.

Asa după cum in SUA cateva mii de oameni parasesc pozitiile de putere odata cu plecarea unei administratii in locul lor fiind numiti oamenii noii administratii asa trebuie sa se intample si in Romania.

 

Citeste si :  ALDE DOLJ: CONFERINTA DE PRESA

                                BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.