ALDE DOLJ : ESTE NECESARĂ O LEGISLAŢIE CLARĂ PRIVIND TRANSFERUL PUTERII POLITICE ÎN ROMANIA ÎN URMA VOTULUI DEMOCRATIC

0
66
ALDE DOLJ : ESTE NECESARĂ O LEGISLAŢIE CLARĂ PRIVIND TRANSFERUL PUTERII POLITICE ÎN ROMANIA ÎN URMA VOTULUI DEMOCRATIC 1
Ion Cupa – Presedintele Alde Dolj

Deputat Ion Cupă, Preşedinte ALDE Dolj: ”Trebuie să iesim din ipocrizia posturilor apolitice numite politic”

 

Constituţia României  precizează la art.102, alin 1 că:”Guvernul, potrivit programului său de guvernare, acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice”

Considerăm că pentru a asigura realizarea politicii interne şi a exercita plenar conducerea administraţiei publice, atunci când un partid sau o alianţă de partide preia puterea prin votul liber, democratic al cetăţenilor acesta/aceasta trebuie să aibă prin lege, dreptul de a  numi politic pe acei oameni pe care îi crede potriviţi pentru a aplica programul de guvernare pentru care a primit votul de încredere.

Cred că este necesar să stabilim de urgenţă un consens politic din care să rezulte o legislaţie clară, în litera si spiritul Constituţiei, prin care prefecţii, subprefecţii şi şefii instituţiilor deconcentrate precum şi şefii la nivel naţional a agenţiilor statului si alte pozitii in care se iau decizii cu privire la implementarea unui program de guvernare sa fie numiti politic odata cu instalarea noii puteri.Sa satbilim odata pentru totdeauna care sunt posturile politice si de unde incepe nivelul functionarilor publici de cariera.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  ALDE DOLJ: ROMANII AU DREPTUL SA STIE TOATE CAUZELE CARE AU GENERAT NEREGULILE DE LA VOTUL DIN DIASPORA

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Trebuie sa iesim din ipocrizia  si tertipurile privind posturile apolitice numite politic. Opinia publica ar aprecia mult mai mult onestitatea unui astfel de demers decat ”frământarile” care apar intotdeauna dupa alegerile parlamentare legate de aceste posturi.

Asa după cum in SUA cateva mii de oameni parasesc pozitiile de putere odata cu plecarea unei administratii in locul lor fiind numiti oamenii noii administratii asa trebuie sa se intample si in Romania.

 

Citeste si :  Klaus Iohannis pleaca din nou in SUA!

                                BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.