Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE O DISCUTIE INTRE CONDUCEREA PARLAMENTULUI SI CONDUCEREA BNR

ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE O DISCUTIE INTRE CONDUCEREA PARLAMENTULUI SI CONDUCEREA BNR

Share ..

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE DOLJ: ”Scumpirea vehiculată a creditelor în lei, în condiții de neturbulență economică, necesită explicații solide ”

 

Opinia publică românească, în special românii care au credite în lei, trebuie să primească o explicație clară cu privire la informațiile care vorbesc de scumpirea iminentă a creditelor.

Schimbul ”colorat” de declarații între premier și consilierul guvernatorului BNR nu ține loc de explicații.

Credem că o discuție aplicată pe cauze, influențe, consecințe, posibilități de intervenție guvern-BNR, în favoarea cetățenilor, între conducerea Parlamentului României și guvernatorul Băncii Naționale este una ce devine obligatorie.

Șefii BNR sunt instalați în funcții cu votul Parlamentului României, prin urmare un astfel de dialog este unul natural și ar trebui să aibă loc într-un format regulat, sub forma unei Comisii de Dialog.

Un asemenea dialog nu trebuie să stabilească vinovații. BNR nu poate arăta cu degetul spre politicile guvernului, atâta vreme cât are responsabilități clare în susținerea acestora. Dialogul trebuie să genereze o analiză limpede a situației de fapt și soluții derivate din responsabilități partajate.

Considerăm că întâlnirea dintre conducerile Parlamentului și BNR ar trebui să aibă loc cât mai curând, pentru a limita efecte nedorite pentru cetățenii cu credite în lei, ale escaladării speculațiilor pe acest subiect.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Salubritate Craiova, in pregatiri pentru sezonul rece

Deszăpezirea străzilor din Craiova va fi realizată, în iarna 2017-2018, cu aproape 100 de utilaje, în cazul unor căderi masive...

Închide