Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE UN SISTEM PUBLIC DE PENSII ECHITABIL, PREDICTIBIL SI MAI ALES SUSTENABIL

ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE UN SISTEM PUBLIC DE PENSII ECHITABIL, PREDICTIBIL SI MAI ALES SUSTENABIL

Share ..

ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE UN SISTEM PUBLIC DE PENSII ECHITABIL, PREDICTIBIL SI MAI ALES SUSTENABIL

Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj: ”Se impune o analiză corectă asupra pensiilor speciale”

 

Orice exagerări, anomalii în modul de utilizare a banilor publici trebuie eliminate. Măsura de ajustare a calculului indexării pensiilor speciale este justificată de anumite realități existente în zona acestor plăți publice care nu sunt în acord cu principiul contributivității.

Nu este normal, de exemplu, să existe ”pensii” speciale mai mari de câteva ori decât salariile avute în timpul activității. Nemaivorbind de faptul că unele dintre acestea depășesc de 2-3 ori salariul cel mai mare din sectorul public, care este cel al Președintelui României.

Decizia prin care pensiile speciale – cele care nu se bazează pe principiul contributivităţii – nu vor mai fi indexate în funcţie de salariile celor aflaţi în activitate, ci doar în functie de rata anuală a inflaţiei este una corectă. Este un prim pas înspre o viziune unitară echilibrată a unui sistem public de pensii JUST, PREDICTIBIL și mai ales SUSTENABIL.

Această măsură nu va afecta sub nicio formă pensiile publice acordate în baza principiului contributivității.

Preocuparea guvernului din care ALDE face parte este aceea de creare a condițiilor economice pentru creșterea permanentă a pensiilor legate de principiul contributivității, în baza unei viziuni unitare.

O astfel de viziune va sta la baza reformei atât de necesare a sistemului public de pensii din România, în care s-au acumulat succesiv atâtea asimetrii și dezechilibre care riscă să producă nedreptăți pe termen lung.

                     BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : Adversarele echipei FC U Craiova 1948 din Liga IV

Totul este oficial iar AJF Dolj a transmis un comunicat in aceasta seara disponibil aici . COMITETUL EXECUTIV AL AJF.DOLJ,...

Închide