Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: GUVERNUL TREBUIE SA IMPRIME UN RITM MAI ALERT ORGANIZARII CENTENARULUI

ALDE DOLJ: GUVERNUL TREBUIE SA IMPRIME UN RITM MAI ALERT ORGANIZARII CENTENARULUI

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ALDE DOLJ: GUVERNUL TREBUIE SA IMPRIME UN RITM MAI ALERT ORGANIZARII CENTENARULUI

ALDE DOLJ: GUVERNUL TREBUIE SA IMPRIME UN RITM MAI ALERT ORGANIZARII CENTENARULUI

Deputat ION CUPA, vicepresedinte national ALDE :Modul în care vom organiza centenarul națiunii române va spune multe despre capacitatea noastră de a fi cu adevărat între marile națiuni ale Europei

 

Dincolo de disputele politice zilnice și de frământările firești legate de găsirea celor mai bune soluții pentru o bună guvernare, trebuie să conștientizăm repede că națiunea română împlinește o singură dată 100 de ani de existență istorică.

Ezitările de ordin instituțional, legate de funcționarea autonomă sau nu a Departamentului Centenar, lipsa unui cadru clar privind bugetarea activităților omagiale, nu sunt de bun augur pentru organizarea atât în plan central, cât și local a activităților legate de împlinirea a 100 de ani de stat național unitar.

Modul în care vom organiza centenarul națiunii române va spune multe despre capacitatea noastră de a fi cu adevărat între marile națiuni ale Europei.

Mai  mult, va arăta lumii întregi, dar și nouă înșine, capacitatea noastră de a ne uni în marile proiecte. Și, în același timp, de a da un răspuns viguros, prin inteligență și creativitate, celor care la Budapesta, dar nu numai, se pregătesc cu resurse umane și financiare importante să submineze, să murdărească această sărbătoare națională unică.

Considerăm că guvernul României are obligația rapidă a clarificării tuturor aspectelor de ordin organizatoric, instituțional, financiar, logistic pentru ca Sărbătoarea Centenarului să marcheze un reper de nesters al identității noastre naționale.

2018 nu este despre putere și opoziție, despre stânga sau dreapta. 2018 trebuie să fie în egală măsură despre trecut  și despre viitor. Despre eroii care au făcut posibilă Marea Unire a românilor și despre viitorul demn al națiunii noastre.

 

                  BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Programul de intretinere si reparatii curente pe timp de vara continua

CNAIR a  emis un comunicat despre Programul de intretinere si reparatii curente pe timp de vara , care va continua...

Închide