ALDE DOLJ: INSTRAINAREA TERENURILOR AGRICOLE TREBUIE REGLEMENTATA IN INTERES NATIONAL

0
48

ALDE DOLJ: INSTRAINAREA TERENURILOR AGRICOLE TREBUIE REGLEMENTATA IN INTERES NATIONAL 1Victor Gogonea, vicepreședinte ALDE Dolj: ”Fenomenul acaparării terenurilor agricole de către străini, al comasării subvențiilor trebuie reglementat printr-o lege clară privind vânzarea-cumpărarea acestora

 

Vânzarea haotică a terenurilor agricole a condus la înstrăinarea acestora de maniera creării unui adevărat risc la adresa securității naționale.

Din păcate, județul Dolj este în topul județelor în care s-a întâmplat acest fenomen al acaparării terenurilor de către străini. În lipsa unui sprijin adecvat din partea statului român, oamenii și-au vândut pe bani puțini terenurile. Acestea au fost concentrate în mâinile unor investitori străini, fie în scopul obținerii subvenției europene, fie în cel al revânzării la prețuri de câteva ori mai mari.

Citeste si :  ALDE DOLJ: SMART CITY - O OBLIGATIE URGENTA PENTRU CRAIOVA

Astăzi la nivel național aproape jumătate din terenurile agricole ale țării sunt în proprietatea unor investitori străini. Iar procesul de acaparare continuă în detrimentul fermierului și al statului român. Au fost și sunt vânate cele mai fertile terenuri, ajungându-se în situația ca producătorii români să nu mai aibă ce să lucreze. Beneficiind de subvenții mai mari în țările lor, investitorii străini au putut cu ușurință să cumpere terenurile noastre și să beneficieze de o tehnologie mai bună pentru lucrarea lor.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  ALDE DOLJ: ALEGERILE DIN 11 IUNIE AU CONSOLIDAT PARTIDUL SI LA NIVEL NATIONAL

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Este nevoie de o lege clară prin care să fie reglementată la fel ca în Franța, Austria, Olanda, Belgia etc. tranzacționarea terenurilor agricole. Guvernul trebuie să urgenteze adoptarea unei asemenea legi. Trebuie introduse filtre prin care să descurajăm specula cu terenurile agricole din România și exportarea profiturilor realizate pe aceste terenuri.

Citeste si :  ALDE DOLJ:APEL LA RESPECTAREA CENTENARULUI

Legea trebuie gândită și aplicată din perspectiva preocupării pe termen mediu și lung pentru asigurarea siguranței naționale a României.

România trebuie să susțină la nivelul Comisiei Europene și a Parlamentului European proceduri și condiții unitare de vânzare- cumparare a terenurilor agricole peste tot în Uniunea Europeană.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.