Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: INTERESELE SI DREPTURILE ELEVILOR TREBUIE RESPECTATE

ALDE DOLJ: INTERESELE SI DREPTURILE ELEVILOR TREBUIE RESPECTATE

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anisoara Stanculescu, președinte Organizația de femei ALDE Dolj: ”Decizia privind o eventuală funcționare a camerelor video pe tot parcursul anului școlar trebuie bine cumpănită”

 

Dezbaterea privind folosirea camerelor video pe tot parcursul anului școlar este una binevenită. Ea ar trebui să se finalizeze cu decizii care să țină cont în primul rând de interesele elevilor, ei fiind scopul, sensul oricărui proces educațional.

Înțelegem și împărtășim preocuparea părinților pentru siguranța copiilor lor în contextul multiplicării cazurilor de violență în școală, județul Dolj nefăcând excepție de la această realitate.

Pentru eliminarea violenței în școli credem însă că ar trebui mers la cauzele răului și găsite soluții printr-un dialog tripartit părinți-profesori-elevi  REAL, PERMANENT și mult mai bine ORGANIZAT în fiecare unitate școlară.

Nu cred că menținerea copiilor noștri sub o permanentă stare de stres, aidoma celui din timpul examenelor când sunt supravegheați video va contribui la dezvoltarea armonioasă a personalității lor. Simpla supraveghere video permanentă nu  va rezolva cauzele actelor de violență. Cauzele sunt sociale și ele trebuie rezolvate prin măsuri inteligente, care să nu afecteze drepturi ale  copiilor”- apreciază Anișoara Stănculescu, președintele Organizației de femei a ALDE Dolj.

Dincolo de consecințele juridice și bugetare (care trebuie luate și ele serios în considerare) ale unei eventuale măsuri privind obligativitatea funcționării camerelor de supraveghere pe tot parcursul anului școlar, credem că trebuie să fim mai atenți, fiecare părinte în parte, la ceea ce își doresc cu adevărat copiii noștri. Să încercăm să ne punem în locul lor și să vedem dacă o astfel de măsură de tip Big Brother ar fi cu adevărat oportună .

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Primaria Craiova angajeaza inspector in cadrul Serviciului Imagine

Primaria Municipiului Craiova organizează, la sediul central din str. A.I. Cuza, nr. 7, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarei funcţii...

Închide