ALDE DOLJ: INVESTITII si CRESTERI SALARIALE

0
637

ALDE DOLJ: INVESTITII si CRESTERI SALARIALE 1

Deputat Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj: ”Munca romanilor trebuie respectata iar preocuparea noastra este de a asigura cresterea economica necesara majorarii in continuare a veniturilor salariale ”

Preocuparea unor actori institutionali interni si externi pentru accelerarea investitiilor este si preocuparea noastra, a celor din ALDE.
Romania are una dintre cele mai mari cresteri economice din U.E. si acesta este cel mai bun indicator ca am guvernat bine pentru romani. Aceasta crestere este consecinta directa a politicii economice si fiscale promovate de guvern. In 2017, PIB-ul Romaniei a crescut cu 10% in termeni nominali si 6,9% in termeni reali.Aceasta a fost cea mai mare crestere economica a Romaniei din ultimii 10 ani si a doua cea mai mare crestere din Europa. In 2018, PIB-ul Romaniei a crescut, comparativ cu estimarea initiala, pana la 945 miliarde lei, mai mult cu peste 37 miliarde comparativ cu estimarea initiala.
Aceasta evolutie economica a facut ca Romania sa avanseze 2 locuri in ierarhia europeana, devenind a 16-a cea mai mare economie (comparativ cu pozitia a 18-a in 2016). Romania este azi o tara cu o crestere economica importanta ce se va pastra si anul viitor, cu un nivel redus al somajului ( sub 4%), cu o rata a inflatiei situata acum pe un trend descendent clar (inspre 3%), cu un ritm ridicat al cresterii productiei industriale.
Am dorit sa crestem veniturile romanilor si am facut-o si o vom face in continuare pentru ca nu mai vrem ca ei sa mai munceasca ”pe 2 lei” asa cum le recomanda guvernul Ciolos in perioada de trista amintire.
Toate datele ne arata ca ne aflam intr-un context foarte favorabil din punct de vedere macroeconomic – avem stabilitate iar increderea partenerilor externi in Romania este una din ce in ce mai mare.
Viziunea noastra despre economie porneste de la relansarea investitiilor ca motor de crestere si dezvoltare iar urmatorii doi ani vor fi centrati pe aceasta viziune. Planurile de investitii nu vor fi defavorizate iar cheltuielile si veniturile bugetare vor fi calibrate. Vom finaliza suportul legislativ si pentru Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii care va fi placa turnanta a investitiilor purtatoare de plusvaloare si deci de dezvoltare.
Nu vom aseza miza pe austeritate pentru a avea un echilibru al stagnarii. Principala noastra tinta este sa avem crestere economica pentru a putea creste salariile oamenilor. Aici vor fi focalizate in continuare eforturile guvernarii din care facem parte.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.