ALDE DOLJ:  INVESTITIILE IN CERCETARE SI DEZVOLTARE - O MIZA STRATEGICA 1Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj:  ”Preocuparea oricărui guvern responsabil pentru raționalizarea cheltuieilor de funcționare a statului este firească”

 

Măsurile de disciplină bugetară, de păstrare a cheltuielilor interne de funcționare a statului în limite de legitimitate, necesitate și oportunitate sunt firești în orice guvernare care își propune să relanseze investițiile în cercetare și dezvoltare ca bază pentru progresul economic accelerat.

În acest sens trebuie înțelese deciziile privind evaluarea riguroasă a tuturor posturilor din administrația publică, pentru a nu se depăși nivelul din acest an al cheltuielilor aferente acestora.

Citeste si :  ALDE DOLJ : DEFICITUL DE MEDICI POATE FI REZOLVAT DOAR PRIN CRESTEREA IMPORTANTA A SALARIILOR IN ACEST DOMENIU

Menținerea măsurii privind suspendarea angajărilor la stat și pentru anul viitor, bineînțeles cu anumite excepții prevăzute deja ( vezi personalul din armată, poliție etc.) este una justificată de această nevoie legitimă a păstrării cheltuielilor generale de funcționare a statului la nivelul actual.

Este important să identificăm și să alocăm resurse (inclusiv prin raționalizarea unor cheltuieli, invocată mai sus) pentru cercetare și dezvoltare tehnologică.

Ținta de creștere anuală cu 30 % a cheltuieilor pentru cercetare  trebuie atinsă dacă vrem să ne acordăm o șansă reală ca societate pentru adaptarea la un viitor tot mai dinamic. ALDE își propune să facă toate demersurile pentru ca această prevedere importantă din programul de guvernare să fie respectată.

Citeste si :  ALDE DOLJ: PROGRAMUL ȘCOALA VERDE SE VA DESFĂŞURA ŞI ÎN JUDEŢUL DOLJ

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.