ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !

0
91
ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !
ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !

Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova ”Responsabilitatea nu mai trebuie pasata intre institutii. Monumentul trebuie salvat si protejat”
ALDE a atras atentia in nenumarate randuri asupra nevoii ca autoritatile locale sa acorde mai multa atentie istoriei locale, patrimoniului de cultura si civilizatie al orasului.
In pofida semnalelor noastre si ale consecventei unor jurnalisti si arhitecti craioveni care pledeaza pentru protejarea memoriei noastre colective nu se intampla mare lucru in activitatea de restaurare a unor obiective istorice importante pentru orasul nostru.
La fel stau lucrurile si in cazul Fantanei Purcarului, construita acum 198 de ani, aflata in pragul dezintegrarii. Aceasta fantana in care se gaseste inca apa potabila ar putea fi reconditionata, protejata si pusa in valoare turistic cu eforturi bugetare deloc mari.Mai mult decat atat, bugetul local ar putea fi protejat existand bani europeni pentru reconditionarea monumentelor istorice, bani care ar putea fi accesati depunandu-se proiecte in acest sens. Si nu doar pentru Fantana Purcarului. Din pacate se pare ca pentru autoritati istoria locala reprezinta o miza mult prea mica.

Citeste si :  Primaria Craiova organizeaza concurs pentru postul de sef birou, gradul II, în cadrul Biroului Situatii de Urgenta si Protectie Civila
SALVATI FANTANA PURCARULUI
SALVATI FANTANA PURCARULUI

Facem inca odata un apel de constiinta la autoritatile locale fie ca ele se numesc, Primaria Craiova, Directia de Cultura Dolj, Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ din Craiova sa renunte a mai pasa responsabilitatile intre ele si sa gaseasca solutii pentru respectarea memoriei orasului nostru
”Nu putem vorbi de mandrie locala lasand sa se prabuseasca sub ochii nostri constructii istorice de o valoare inestimabila. Sunt cladiri care reconditionate ar putea fi extrem de atractive pentru turismul craiovean. Inainte de toate este insa vorba de respectul nostru fata de noi insine ca oameni si comunitate. Sa nu uitam ca istoria inseamna viitor”- precizeaza presedintele ALDE Craiova, Anisoara Stanculescu.

Citeste si :  Sondaj IMAS. PSD a picat sub 25%. PNL a ajuns la egalitate cu PSD. Ponta vine tare din urma. Cat a crescut Alianta USR-PLUS

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

SALVATI FANTANA PURCARULUI
SALVATI FANTANA PURCARULUI

 

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.