ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !

0
140
ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !
ALDE DOLJ: ISTORIE INSEAMNA VIITOR- SALVATI FANTANA PURCARULUI !

Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova ”Responsabilitatea nu mai trebuie pasata intre institutii. Monumentul trebuie salvat si protejat”
ALDE a atras atentia in nenumarate randuri asupra nevoii ca autoritatile locale sa acorde mai multa atentie istoriei locale, patrimoniului de cultura si civilizatie al orasului.
In pofida semnalelor noastre si ale consecventei unor jurnalisti si arhitecti craioveni care pledeaza pentru protejarea memoriei noastre colective nu se intampla mare lucru in activitatea de restaurare a unor obiective istorice importante pentru orasul nostru.
La fel stau lucrurile si in cazul Fantanei Purcarului, construita acum 198 de ani, aflata in pragul dezintegrarii. Aceasta fantana in care se gaseste inca apa potabila ar putea fi reconditionata, protejata si pusa in valoare turistic cu eforturi bugetare deloc mari.Mai mult decat atat, bugetul local ar putea fi protejat existand bani europeni pentru reconditionarea monumentelor istorice, bani care ar putea fi accesati depunandu-se proiecte in acest sens. Si nu doar pentru Fantana Purcarului. Din pacate se pare ca pentru autoritati istoria locala reprezinta o miza mult prea mica.

Citeste si :  Reactia lui Klaus Iohannis dupa succesul motiunii de cenzura : Rezolvat! PSD intra in istorie!
SALVATI FANTANA PURCARULUI
SALVATI FANTANA PURCARULUI

Facem inca odata un apel de constiinta la autoritatile locale fie ca ele se numesc, Primaria Craiova, Directia de Cultura Dolj, Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ din Craiova sa renunte a mai pasa responsabilitatile intre ele si sa gaseasca solutii pentru respectarea memoriei orasului nostru
”Nu putem vorbi de mandrie locala lasand sa se prabuseasca sub ochii nostri constructii istorice de o valoare inestimabila. Sunt cladiri care reconditionate ar putea fi extrem de atractive pentru turismul craiovean. Inainte de toate este insa vorba de respectul nostru fata de noi insine ca oameni si comunitate. Sa nu uitam ca istoria inseamna viitor”- precizeaza presedintele ALDE Craiova, Anisoara Stanculescu.

Citeste si :  ALDE DOLJ: FINANTARE MAI MARE PENTRU INVATAMANTUL PRIMAR

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

SALVATI FANTANA PURCARULUI
SALVATI FANTANA PURCARULUI

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.