ALDE DOLJ: MAI MULTE CASE PENTRU TINERI

0
133
ALDE DOLJ:  MAI MULTE CASE PENTRU TINERI
ALDE DOLJ: MAI MULTE CASE PENTRU TINERI

Anisoara Stanculescu, Presedinte ALDE Craiova: ”Cererea mare de locuinte din partea tinerilor va trebui sa fie intre primele prioritati ale guvernului in urmatorii doi ani”

Desi s-au facut pasi semnificativi in ultimii ani in privinta constructiilor pentru tineri, inclusiv la Craiova, cererea foarte mare, realitatea locuirii tinerilor romani in locuinte supraaglomerate presupun o reasezare a acestei prioritati intre primele, atat pe agenda guvernului cat si pe cea locala.
Ultimele date EUROSTAT ne arata ca, din pacate si la acest capitol Romania se afla pe primul loc in UE avand o rata de supraaglomerare pentru tineri de 65,1%.
Asta inseamna ca mai mult de jumatate din populatia tanara a tarii noastre locuieste in gospodarii supraaglomerate.
Uitandu-ne pe ratele inregistrate de tari ca Malta (4%), Cipru (5,7%) si Belgia (7,7%) sau la media UE la acest capitol(17,5%) ne dam seama usor de gravitatea situatiei in care ne aflam.
Salutam faptul ca Strategia de Dezvoltarea Durabila ”2030 incepe acum”, lansata ieri prevede politici clare privind locuirea care, odata aplicate, pot reduce semnificativ aceasta rata a supraaglomerarii locuintelor in care locuiesc tinerii romani.
”Este o mare responsabilitate pentru agenda guvernamentala dar si pentru cea locala sa raspunda concret si repede la aceasta provocare a locuirii decente pentru tineri. Depinde in mare masura si de acest aspect sa reusim sa ne tinem tinerii in tara, in localitatile in care s-au nascut si sa evitam astfel migratii care sa afecteze dezvoltarea economica si sociala”- a precizat Anisoara Stanculescu, liderul ALDE Craiova

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: FSDI TREBUIE SA FIE UN INSTRUMENT ECONOMIC, NU UNUL POLITIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.