Home / Politica / Politica Dolj / ALDE DOLJ : MASURILE BUNE ALE GUVERNULUI PSD-ALDE, CONFIRMATE DE FMI

ALDE DOLJ : MASURILE BUNE ALE GUVERNULUI PSD-ALDE, CONFIRMATE DE FMI

ALDE DOLJ : MASURILE BUNE ALE GUVERNULUI PSD-ALDE, CONFIRMATE DE FMI 1

Ion Cupa – Presedintele Alde Dolj

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: ”Aşa cum am anticipat, organismele financiare internaţionale au corectat  pozitiv estimările privind creşterea economică pe 2017 în România

 

ALDE a atras atenţia asupra faptului că FMI şi alte organisme financiare internaţionale se grăbesc atunci când anunţă rate de creştere economică mult sub cele preconizate de guvern sau rate mult mai mari în privinţa şomajului şi a deficitului anual decât cele fixate de executivul român.

Decizia de ultimă oră a FMI de a corecta pe pozitiv de la 3,8 la 4,2% estimarea pe 2017 pentru economia românească  confirmă, pe de-o parte, măsurile corecte luate de guvern iar, pe de altă parte,   estimările specialiştilor români de la Ministerul de Finanţe şi Comisia Naţională de Prognoză.

Citeste si :  Victor Ponta da atacul frontal la baza PSD!

Această estimare nouă a FMI este completată şi de previziunea aceluiaşi organism referitoare la o scădere a şomajului în România de la 6,2 la 5,4%.

Sunt semnale bune venite iată, încă de la jumătatea lunii aprilie, ceea ce ne dă justificate speranţe că ţintele de creştere economică precum şi cele privind şomajul sau deficitul anual vor fi cele preconizate de guvernul PSD-ALDE.

Susţinerea în continuare a mediului de afaceri este o garanţie pentru creşterea economică, reducerea şomajului şi păstrarea unui deficit în zona de 3%.

Cifrele noi date publicităţii de Institutul Naţional de Statistică cu privire la creşterea numărului de salariaţi reprezintă un argument puternic că suntem pe drumul cel bun.

Citeste si :  Iohannis, singura salvare. Doi celebri jurnalisti ii solicita sa actioneze!

Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză. Dacă firmele mai fac cel puţin 50.000 de noi angajări anul acesta, numărul de angajaţi va ajunge nivelul record de 4,83 milioane de persoane înregistrat în toamna anului 2008 ( în timpul guvernării Tăriceanu!!!).

Numărul de angajaţi din economie a ajuns în luna ianuarie la 4,78 milioane de persoane, în creştere cu peste 160.000 de oameni în comparaţie cu perioada similară a anului trecut şi la un nivel record al ultimilor nouă ani.

Toate aceste date contrazic discursul ”orb” al reprezentanţilor Opoziţiei, prin care aceştia încearcă într-un mod total eronat să îşi câştige capitalul politic atât de deteriorat .

Citeste si :  ALDE DOLJ : NICIO AMENDA FARA PREVENTIE!

Suntem convinşi că prin măsurile pe care le vom lua în continuare, FMI va fi nevoit din nou să facă rectificări pozitive la estimările sale privind economia României.
BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.