Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: MEDICII REZIDENTI NU VOR AVEA DE SUFERIT

ALDE DOLJ: MEDICII REZIDENTI NU VOR AVEA DE SUFERIT

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ALDE DOLJ: MEDICII REZIDENTI NU VOR AVEA DE SUFERIT

ALDE DOLJ: MEDICII REZIDENTI NU VOR AVEA DE SUFERIT

Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova:Bursa de rezidențiat va fi plătită în continuare. Este nevoie însă de o strategie realistă privind forța de muncă în sănătate

ALDE va susține în continuare profesiile liberale, așa cum este și profesia de medic. Păstrarea medicilor în țară nu se va putea face în absența unor condiții de remunerare motivante din punct de vedere profesional. Inclusiv pentru medicii și cadrele medicale care vor profesa în mediul rural.

În acest sens, noua Lege a Salarizării prevede creșteri semnificative de la 1 ianuarie 2018 pentru medici și personalul medical. Rezidenții urmează să câștige cca 1.200 de euro net lunar.

Până la intrarea în vigoare a acestor măsuri, precizăm faptul că toți medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut mai mic de 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, vor beneficia în continuare de bursa de rezidenţiat în cuantum lunar de 670 lei.

În ședința de guvern de joi, 13 iulie, se va stabili modalitatea legală prin care medicii rezidenți vor primi în continuare drepturile ce li se cuvin.

ALDE atrage atenția că este nevoie de realizarea urgentă a unei strategii viabile, realiste pe termen mediu și lung privind forța de muncă în sănătate. Statisticile rămân îngrijorătoare. Atât în ceea ce privește migrația medicilor, cât și a crizei medicilor de familie, mai ales în mediul rural.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Drumul Expres Craiova – Pitesti mai aproape de realizare – anuntul pentru achizitie transmis spre SEAP

Anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publica destinate proiectarii si execuției celor 4 tronsoane ale drumului expres Craiova -...

Închide