ALDE Dolj: NE TINEM CUVANTUL DAT PENSIONARILOR

0
133

ALDE Dolj: NE TINEM CUVANTUL DAT PENSIONARILOR 1Anisoara Stanculescu, vicepresedinte ALDE Dolj:”Noua lege a pensiilor construita pe principiul ”la munca egala plata egala” va aduce o viata mai buna pentru toti pensionarii”

Adoptarea Noii Legi a Pensiilor este inca o dovada ca ALDE si PSD isi respecta angajamentele facute la preluarea guvernarii.
Aceasta lege va corecta un sistem inechitabil si va asigura un un trai decent persoanelor care au incheiat sau vor incheia activitatea in piata muncii.
”Preocuparea noastra a celor din ALDE a fost aceea de a contribui la o lege a pensiilor care sa redea demnitatea pensionarilor printr-o majorare sustenabila a pensiilor, conform contributiei, pe baza principiului la munca egala plata egala”- afirma Anisoara Stanculescu, vicepresedinte ALDE Dolj.
Noua Lege a pensiilor este adoptata la peste 10 ani de cand a avut loc o dublarea veniturilor pensionarilor, in timpul guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu.
Si atunci, ca si azi, opozitia reprezentata de PDL, astazi ”noul” PNL, s-a opus vehement majorarii pensiilor, invocand nesustenabilitatea legii, absenta resurselor financiare pentru cresterea lor.
ALDE informeaza pe toti pensionarii ca guvernul are resursele financiare pentru sustinerea prevederilor legii. Majorarile de pensii anuntate pentru 1 septembrie NU vor fi amanate. Toate pensiile marite vor fi achitate la timp. Punctul de pensie va creste conform graficului guvernamental si toate majorarile acestuia, prevazute de noua lege, vor deveni realitate.
Sedinta Camerei Deputatilor de azi a aratat inca o data cinismul de care dau dovada reprezentantii opozitiei. PNL si USR au incercat sa se ascunda in spatele abtinerii de la vot pentru a nu aparea notificat in dreptul lor ca au votat impotriva. Indiferent de trucurile pe care au incercat sa le aplice, abtinerea PNL si USR de la votul in favoarea cresterii pensiilor, reprezinta un mesaj foarte clar dat romanilor: acela ca nu sunt de acord cu o lege esentiala pentru milioane de pensionari. Acestia ar trebui sa explice public de ce au adoptat aceasta atitudine.

BIROUL DE PRESA ALDE Dolj

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ : SI IZVORU RECE ESTE CRAIOVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.