Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: NEMULTUMIRILE PROFESORILOR TREBUIE LUATE IN SERIOS

ALDE DOLJ: NEMULTUMIRILE PROFESORILOR TREBUIE LUATE IN SERIOS

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ION CUPĂ, Președinte ALDE Dolj:  ”Premierul Tudose ar trebui să se implice direct pentru a evita blocarea începerii anului școlar”

 

Profesorii merită un tratament pe măsura demnității și responsabilității publice a profesiei lor. Guvernul trebuie să ia în serios rațiunile pentru care profesorii vor să intre în grevă la 11 septembrie.

Dialogul social cu cadrele didactice trebuie demarat de urgență, inclusiv prin implicarea directă a premierului Mihai Tudose care poate detensiona situația. Ar fi o bilă neagră pentru guvernare dacă școala nu ar începe la timp datorită unui protest al unei părți a profesorilor.

Toate temele invocate în petiție (salarii, drepturi câștigate în instanță, condiții mai bune în școli, etc.) trebuie discutate și stabilit de comun acord un road map, o planificare a  rezolvării lor.

ALDE consideră că profesorii trebuie să rămână o prioritate în fapt a guvernului. Legea salarizării adoptată în acest an a îndepărtat, în primul rând, inechitățile din sistemul bugetar, punând totodată bazele unei creșteri constante a salariilor românilor. În privința profesorilor, acest lucru s-a văzut în procentul majorărilor create. De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, va exista o nouă majorare de 25% pentru profesori, care, adăugată la creșterea de 25%, înseamnă de fapt o creștere de 50%.

Lucrurile bune aduse de această lege trebuie apărate și respectate. Nemulțumirile unora trebuie soluționate prin dialog și ascultarea argumentelor fiecărei părți.

În privința plăților unor drepturi obținute în instanță, acestea se vor face fără nicio urmă de îndoială. Cerem Ministerului Educației să prezinte o proiecție clară și realistă a acestor plăți cu termene care să fie respectate.

Încă o dată noi credem că prin dialog se vor lămuri toate aspectele invocate de profesori în petiția dată publicității. Facem un apel și către cadrele didactice să nu apeleze la măsura extremă a blocării începutului de an școlar. Misiunea lor socială e mult prea importantă, iar copiii nu trebuie să sufere de pe urma unor astfel de acțiuni.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Lucrarile la podul peste raul OLT, finalizate inainte de termenul anuntat initial

Marţi, 22.08.2017, ora 13.00, au fost ridicate restricţiile de circulaţie pe podul peste râul Olt, în zona municipiului Slatina (DN...

Închide