Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: PIERDERILE STATULUI ROMAN TREBUIE STOPATE

ALDE DOLJ: PIERDERILE STATULUI ROMAN TREBUIE STOPATE

Deputat Ion Cupa, președinte ALDE Dolj: ”Statul are obligația să ia toate măsurile legale pentru a elimina pierderile așa cum sunt cele privind redevențele petroliere ”

 

Statul român ar trebui să inventarieze rapid toate zonele generatoare de pierderi de resurse financiare. Bugetul de Stat nu mai trebuie văduvit de resurse importante care ar putea fi canalizate către investiții.

Neactualizarea din 2008 încoace a prețului de referință al gazelor, în baza căruia sunt calculate redevențele petroliere, a făcut ca România să piardă peste 7 miliarde de lei doar în ultimii 10 ani.

România are printre cele mai mici redevențe din lume la extracția de petrol (de cinci ori mai mici decât statele cele mai competitive în acest domeniu).  

Acest lucru  face ca exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră să fie extrem de profitabilă pentru companiile străine dar păguboasă pentru statul român.

Companiile care explorează și exploatează zăcămintele de petrol și gaze din Marea Neagră trebuie să aibă un regim normal al redevențelor iar minim un sfert dintre angajați să fie români.

Redevențele petroliere ar trebui să fie calculate în funcție de prețul gazelor de pe bursa de la Viena. Ar fi un criteriu corect și în felul acesta statul român ar beneficia de sumele care i se cuvin de drept.

ANRM are obligația de a face toate demersurile pentru a corecta toate deficiențele înregistrate până acum în abordarea acestei probleme.

                                     BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

 

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  Lista noului Guvern urmeaza să fie aprobata de forurile de conducere ale PSD si ALDE

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.