Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: PREOCUPARILE GUVERNULUI PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE COLECTARE A TVA SUNT LEGITIME

ALDE DOLJ: PREOCUPARILE GUVERNULUI PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE COLECTARE A TVA SUNT LEGITIME

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ion Cupă, președinte ALDE DOLJ, vicepreședinte național ALDE: ”Avem obligația de a găsi soluții pentru o mult mai bună colectare a TVA”

 

Dincolo de dezbaterea și decizia finală pe actul normativ privind split TVA, pe care o vom lua probabil săptămâna viitoare în Parlament, preocupările guvernului pentru o mai bună colectare a TVA sunt legitime și ele trebuie să fie permanente.

România este în continuare statul cu cel mai mare deficit de colectare de TVA – 37,2% (diferența dintre sumele de TVA ce ar trebui colectate și încasările efective din TVA). Practic vorbim de un minus de cca. 8 miliarde de euro la buget datorită ritmului scăzut de colectare. O sumă mai mare decât bugetele alocate în anul 2017 pentru investiții în infrastructură, educație sau sănătate.

O accelerare a dezvoltării în țara noastră nu presupune doar păstrarea unui nivel ridicat al creșterii economice, ci și un deficit cât mai mic la colectarea TVA. Recomandările făcute de specialiștii în domeniu: dosarul Standard de Audit pentru taxe, obligativitatea utilizării unui software certificat pentru facturare sau menținerea unei baze de date pentru monitorizarea centralizată a TVA ar trebui luate serios în calcul. Aceste măsuri ar putea avea, în același timp,  un impact pozitiv și asupra mediului de afaceri.

Preocuparea privind reducerea deficitului de colectare a TVA este una generală la nivel european, în condițiile în care pentru ultimul an pentru care există date (2015) deficitul înregistrat în cele 28 de state este la 152 de miliarde de euro!!!

Comisia Europeana a prezentat un plan vast de modificare a sistemului de colectare a TVA, introducând principiul destinației (TVA-ul se va plăti în statul membru în care este ultimul consumator, la cota stabilită în statul respectiv) și impozitarea tranzacțiilor intracomunitare prin folosirea unui portal unic.

ALDE își reafirmă angajamentul de a găsi acele soluții privind TVA, prin care inițiativa economică să nu fie descurajată, iar mediul de afaceri să se bucure de libertate economică.

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal / Liga Doljului:Sambata si Duminica se joaca etapa cu numarul 9! Fc U Craiova merge in orasul lui Nea Marin!

In aceasta etapa avem cateva meciuri intresante.FC U CRAIOVA se deplaseaza la Bailesti,echipa din Podari primeste vizita echipei din Plenita...

Închide