ALDE DOLJ: PRIMARIA SI PROPRIETARII APARTAMENTELOR REABILITATE TREBUIE SA AJUNGA LA UN ACORD

0
213

ALDE DOLJ: PRIMARIA SI PROPRIETARII APARTAMENTELOR REABILITATE TREBUIE SA AJUNGA LA UN ACORD 1Anisoara Stanculescu, președinte ALDE Craiova: ” Beneficiarii reabilitării termice din fonduri europene nu trebuie să plătească erorile și neglijența autorităților ”

Conflictul dintre autoritățile locale/Primăria Craiova și asociațiile de proprietari din blocurile reabilitate termic cu bani europeni nu trebuie escaladat.
Nu folosește niciuneia dintre părți și cu atât mai puțin imaginii orașului nostru derularea unor procese în justiție în care cetățenii își dau în judecată primăria. Mai ales pentru nereguli în derularea unor proiecte cu finanțare din fonduri europene.
Trebuie făcute de urgență, pe fiecare apartament reabilitat, evaluări corecte ale costurilor reale care revin proprietarilor. Fără încărcarea lor suplimentară. Acolo unde nu s-au efectuat lucrările precizate în deviz, costurile pentru acestea trebuie eliminate.
Autoritățile trebuie să își asume responsabilitatea directă pentru cheltuielile neeligibile și să renunțe la transferarea lor în sarcina asociațiilor de proprietari, deci a fiecărui proprietar în parte.
Litigiile pe care primăria le are cu firmele care au acumulat întârzieri la lucrări nu trebuie rezolvate pe spinarea proprietarilor.

Citeste si :  ALDE DOLJ: ALDE NU NEGOCIAZA CU NIMENI INTEGRITATEA ROMANIEI SI INTERESUL NATIONAL

Solicităm primarului Craiovei să se implice direct în acest conflict, prin crearea unui cadru de dialog prin care părțile să ajungă la un acord, iar conflictul să se stingă fără mijlocirea instanței.
Credem că pe viitor, pentru a se evita astfel de conflicte între cetățeni și autorități, trebuie asigurat un cadru corect și complet de informare prealabilă a cetățenilor în privința drepturilor și obligațiilor pe care le au în situații de acest fel.
Dacă vor cu adevărat să-i mai aibă parteneri în astfel de proiecte, autoritățile craiovene trebuie să dea dovadă de respect față de proprietatea și banii cetățenilor și să nu-i mai pună în fața unui fapt împlinit, obligându-i să plătească sume total nejustificate.

Citeste si :  Bugetul Rusinii .Presedintele Klaus Iohannis va sesiza CCR in privinta legii bugetului

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.