ALDE DOLJ: PRIMARII SA FIE ALESI IN DOUA TURURI DE SCRUTIN

0
71

ALDE DOLJ:  PRIMARII SA FIE ALESI IN DOUA TURURI DE SCRUTIN 1Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj: ”Primarul unei localitati trebuie sa aiba reprezentativitate si sa vorbeasca in numele unei majoritati ”

Noi consideram ca reprezentativitatea unui primar este un criteriu important pentru autoritatea sa. Un primar trebuie sa aiba in spatele sau o majoritate de voturi iar aceasta majoritate nu se poate obtine (decat arareori, ca exceptii) fara alegerea sa in doua tururi de scrutin.
Observarea corecta a ultimelor cicluri electorale ne arata ca votul intr-un singur tur garanteaza mandatele marii majoritati a primarilor in functii, peste 80% pastrandu-le chiar daca evidenta votului arata ca o majoritate a populatiei si-ar fi dorit o schimbare.
In acest sens trebuie inteleasa optiunea si votul ALDE din legislativ in favoarea legiferarii alegerilor pentru functia de primar in doua tururi de scrutin.
Acest vot nu este indreptat impotriva PSD si nu inseamna ruperea de catre ALDE a Coalitiei de guvernare. Nu exista in programul de guvernare nicio precizare referitoare la aceasta tema, ramanand prin urmare la indemana fiecarui partid optiunea pe care fiecare o considera conforma cu valorile si obiectivele sale.
Cred ca in general si cu atat mai mult in cadrul Coalitiei trebuie sa manifestam respect pentru optiunile diferite pe anumite teme pentru ca suntem totusi doua partide distincte.
Fundamental ramane sa avem coeziune, convergenta pe marile proiecte ce tin de dezvoltarea economica, cresterea calitatii vietii si apararea drepturilor si libertatilor romanilor. Iar acest lucru a functionat si credem ca poate functiona in continuare.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  ALDE DOLJ: MINISTERUL EDUCATIEI TREBUIE SA FACA LUMINA IN CHESTIUNEA MANUALELOR SCOLARE

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.