Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: PRIN GUVERNARE PROMOVAM MASURI LIBERALE

ALDE DOLJ: PRIN GUVERNARE PROMOVAM MASURI LIBERALE

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova: Asta face ALDE pentru români: ne ținem de cuvânt și promovăm măsuri liberale prin actul de guvernare, atât în domeniul economic cât și în cel al apărării drepturilor și libertăților cetățenești ”

 

ALDE are ca obiectiv politic fundamental promovarea acelor măsuri autentic liberale la care ne-am angajat în fața cetățenilor. În domeniul economic susținem trei principii majore de factură liberală care se regăsesc atât în noul Cod Fiscal, cât și măsurile guvernamentale.

Primul – Recompensarea performanței și eforturilor românilor care au contribuit decisiv pentru ca România să aibă printre cele mai mari creșteri economice din U.E. prin reducerea taxării (prevăzute în noul Cod Fiscal), precum și creșterea salariilor (prevăzute în noua Lege a salarizării) și a pensiilor.

Al doilea – Sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri pentru că România are nevoie de o economie națională puternică, dezvoltată la nivelul fiecărui județ.

Al treilea – Investiții în infrastructură, concomitent cu reducerea cheltuielilor instituțiilor și autorităților publice (măsură care va fi promovată la nivelul guvernului prin ordonanță de urgență).

În domeniul justiției ALDE nu are altă miză decât aceea de a stopa abuzurile și excesele instituțiilor de forță și pentru a garanta drepturile și libertățile cetățenilor. Legile Justiției care se află astăzi în Parlament sunt un pas necesar în reformarea Justiției, iar ALDE va sprijini adoptarea acestor legi.

Astfel, în domeniul creșterii veniturilor 2018 românii vor simți în continuare cum dezvoltarea economică se va răsfrânge pozitiv asupra calității vieții llor. Salariul minim va crește de la 1450 lei la 1550 lei (respectiv la 1900 lei cu brutul care va include contribuțiile plătite în prezent de angajator). Drept urmare, circa 1,3 milioane de români vor avea mai mulți bani în buzunare de anul viitor.

De asemenea vom reduce  prin modificarea Codului Fiscal impozitul pe venit de la 16% la 10%.

Aproximativ 4,85 milioane de salariați care vor plăti un impozit mai mic pe veniturile din salarii. 10 milioane de români care au depozite bancare și care vor plăti un impozit mai mic pe dobânzi.

Peste 250.000 de pensionari care au pensii mai mari de 2.000 lei și care vor plăti un impozit redus pe suma care depășește acest prag.

Sunt peste 500.000 de cetățeni care vor plăti un impozit mai mic pe veniturile activități independente sau din drepturi de autor (inclusiv o mare partedintre jurnaliști).

Toți românii care au închiriat o locuință, un teren sau alte bunuri vor plăti un impozit redus pe chiria primită; încurajăm în acest fel și ce persoanele care închiriază o locuință să declare acest lucru la fisc.In acelasi timp cresc sumele scutite de impozit.

Deducerea pentru salariul minim crește de la 300 de lei la 510 lei, iar deducerea pentru copii sau alte persoane în întreținere de la 100 de lei la 160 de lei.

Acestea sunt o parte din măsurile liberale pe care ALDE le-a susținut  pe agenda guvernării comune PSD – ALDE.

Asta facem pentru români!

 

                                                  Biroul de presă ALDE Dolj


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
MESAJE SFINTII MIHAIL SI GAVRIIL. Felicitari, urari si mesaje SMS pe care le poti trimite familiei, prietenilor sau colegilor

Peste 1,3 milioane de români îşi serbează, pe 8 noiembrie, ziua numelui, cu ocazia sărbătoririi Sinfiţilor Mihail şi Gavriil În...

Închide