Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: RECTIFICAREA POZITIVA ESTE FUNDAMENTATA PE CRESTEREA PIB

ALDE DOLJ: RECTIFICAREA POZITIVA ESTE FUNDAMENTATA PE CRESTEREA PIB

Share ..

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Creșterea PIB cu 21,9 miliarde lei, de la 815,2 miliarde lei la 837,1 miliarde lei este baza pentru rectificarea bugetară pozitivă

 

ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, iar busola a funcționat bine în aceste 8 luni de guvernare a coaliției PSD-ALDE.

Am promovat o viziune liberală la guvernare (față de PNL care a eșuat în această privință în guvernarea Cioloș pe care a sprijinit-o). Avem creștere economică, avem toate condițiile pregătite pentru a ne încadra fără probleme în deficitul de 2,96% din PIB.

România are o creștere economică solidă bazată pe industrie, dar și pe consum – cum este și normal într-o societate liberală a bunăstării – pentru că românilor li s-a spus destul să fie mai performanți și, în același timp, să și strangă cureaua.

Motorul creșterii economice este reprezentat de companii – marii jucători, dar și de întreprinzătorii mici și mijlocii români. Prin urmare, este rezultatul muncii românilor.

Guvernul va aproba o rectificare bugetară pozitivă pornind de la creșterea economică de 5.8% din semestrul I care a condus, conform estimărilor Comisiei Naționale de Prognoză, la o creștere a PIB cu 21,9 miliarde lei – de la 815,2 miliarde lei la 837,1 miliarde lei.

Guvernul din care ALDE face parte lucrează pentru instaurarea durabilă a normalității – o societate în care obiectivul este ca și creșterea economică să se vadă în buzunarele oamenilor și în care nu se pune problema lipsei banilor pentru salarii și pensii. Atunci când rectificarea bugetară este una pozitivă nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri și pensii.

 

Apocalipsa economică și financiară este doar în mintea celor care  vor să ajungă la putere pe ușa din dos. Adevărul este ilustrat de modul în care se va face această rectificare.

În centrul atenției Guvernului se află: bugetele locale – bani alocați pentru salariile profesorilor din învățământul preuniversitar, centre persoane cu handicap, însoțitori persoane cu handicap, direcțiile de asistență socială și protecția copilului, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, Muncii și Justiției Sociale.

Adică bunăstare socială, încurajarea agricultorilor și a tinerilor întreprinzători, protecția vârstnicilor, investiții în sănătate, siguranță și ordine în societate. Acestea sunt țintele rectificării.

Prin aceste ținte demonstrăm încă o dată că avem ca principal obiectiv guvernarea eficientă a țării și creșterea economică. Această rectificare bugetară arată că ne ținem de cuvânt față de cetățeni.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Mihai Leu organizeaza Craiova Super Rally!

Cetatea Băniei revine pe harta motorsportului autohton cu un eveniment de top. Aflat la prima ediție, Craiova Super Rally este...

Închide