ALDE DOLJ: RESTABILIREA INCREDERII CETATENILOR IN JUSTITIE DEVINE PRIORITATE NATIONALA

0
604

ALDE DOLJ: RESTABILIREA INCREDERII CETATENILOR IN JUSTITIE DEVINE PRIORITATE NATIONALA 1
Ion Cupa – Presedintele Alde Dolj

ALDE consideră că legile şi mecanismele care reglementează justiţia nu mai trebuie speculate politic, indiferent cine ar face acest lucru.

Justiţia trebuie readusă în interiorul statului democratic român. Altfel, senzaţia că există un stat paralel, dirijat de un cerc restrâns de oameni va persista, iar lipsa de încredere a românilor în justiţie se va accentua şi mai mult.

Datele unei cercetări academice de ultimă oră ne arată că doar 24% dintre români mai au încredere în justiţie, un record negativ absolut în ultimii 28 de ani. În 2016, conform Eurobarometrului Comisiei Europene, 35% dintre români aveau încredere în justiţie, cu 13% mai puţin decât în 2015!!!

În acest ritm de minus 11-13% anual la capitolul Încredere în Justiţie, putem spune că suntem pe punctul de a avea un risc major la adresa securităţii naţionale.

Este nevoie de un moment zero, de găsirea unui consens politic pentru a face astfel încât  instituţiile justiţiei şi cele de forţă, conducătorii acestora să fie dincolo de orice suspiciune publică.

În absenţa unui astfel de consens, practicile oculte, abuzive, care nesocotesc drepturile şi libertăţile cetăţeneşti riscă să se perpetueze şi să adâncească faliile din societatea românească.

 

Biroul de presă ALDE Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.