ALDE DOLJ: ROLUL NOSTRU IN GUVERN ESTE SA CONSOLIDAM CRESTEREA ECONOMICA

0
192

ALDE DOLJ: ROLUL NOSTRU IN GUVERN ESTE SA CONSOLIDAM CRESTEREA ECONOMICA 1Deputat Ion Cupa, Vicepresedinte national ALDE :” Vom pune proiecte liberale pe masa guvernului si vom actiona pentru realizarea lor.”

ALDE va face o analiza riguroasa in aceste zile deopotriva asupra activitatii sale politice cat si asupra misiunii sale guvernamentale.
Ramanem un partid liberal si rostul nostru este sa promovam pe masa guvernului din care facem parte proiecte si politici publice liberale menite sa dinamizeze economia si sa modernizeze societatea romaneasca.
Astfel, consideram ca este nevoie de o redeschidere a dezbaterii pe OUG 114, pastrand ceea ce este viabil (ROBOR, plafonare pret energie pentru cei vulnerabili) si eliminand masurile care ar putea afecta/ afecteaza mediul economic.
Vom sustine infiintarea unei Banci de Dezvoltare si Investitii care este prioritara pentru sprijinirea adecvata a capitalului autohon. Este necesar sa revedem situatia investitiilor din Romania si sa ne focalizam pe acele investitii generatoare de modernizare si crestere a calitatii vietii: infrastructura rutiera si feroviara, infrastructura de sanatate publica (spitale, unitati medicale in localitati mici).
Vom cere in guvern orientarea rapida a unor alocari bugetare semnificative catre informatizarea administratiei centrale si locale si interconectarea acestor sisteme, cu precadere in sectorul administratiei fiscale si vamale, primarii si autoritati emitente de documente (certificate, autorizatii). Efectele acestor masuri se vor vedea in diminuarea birocratiei si a coruptiei, in cresterea increderii cetatenilor in stat, in autoritatile publice.
Vom initia un proiect legislativ absolut necesar prin care sa se prevada ca preturile la produse si servicii trebuie sa fie exprimate in lei si nu in echivalentul in euro. Vom evita astfel o serie de speculatii comerciale in defavoarea cumparatorului roman.Ne propunem ca intr-un orizont scurt de timp sa relansam investitii in domeniul ingrasamintelor, in producerea de energie electrica in centrale pe gaz si in centrale fotovoltaice.
Acestea sunt cateva dintre proiectele concrete pentru care ALDE isi asuma in continuare participarea sa responsabila la actul guvernarii.
Apelul nostru este ca deopotriva partidele de la Putere si partidele din Opozitie sa isi canalizeze energiile pe astfel de politici concrete, care au in vedere binele public iar nu pe dispute sterile care nu produc decat ura, incrancenare si piedici suplimentare in procesul dezvoltarii societatii noastre.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ: OFLDE SALUTA DESEMNEREA UNEI FEMEI CA PREMIER AL ROMANIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.