ALDE DOLJ: ROMANIA ESTE PE DRUMUL CEL BUN

0
460
ALDE DOLJ: ROMANIA ESTE PE DRUMUL CEL BUN
ALDE DOLJ: ROMANIA ESTE PE DRUMUL CEL BUN

Deputat Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj: ”In pofida contestarilor opozitiei, cifrele ne arata ca in guvernarea noastra se inregistreaza progrese care nu pot fi puse sub semnul intrebarii”

Orice guvernare este evaluata dupa indicatorii economici si sociali care atesta daca ea este una eficienta sau una ineficenta.
Pe langa decizia recenta a FMI de a rectifica pozitiv predictia privind nivelul de crestere al economiei romanesti in acest an, iata ca alte date statistice, ferite de orice suspiciune, ne arata ca progresele Romaniei (trim I 2018 vs trim I 2017) pe principalele aliniamente de politici publice sunt evidente.
Astfel pentru perioada amintita mai sus, productia industriala cunoaste un plus de 7% fata de 4,8%. Investitiile sunt de 4,9 miliarde lei fata de 1,7 miliarde lei in aceeasi perioada din 2017. Absorbtia fondurilor europene este de 4,2 miliarde lei comparativ cu 2,5 miliarde anul trecut. Exporturile au crescut de la 9,7 miliarde lei la 10,9 miliarde lei. Somajul a atins cea mica rata din ultimii 30 de ani, fiind de 3,94%. Romania este in top trei la nivelul UE privind nivelul scazut al datoriei guvernamentale ( 34,2%). Puterea de cumparare a crescut cu 5% si perspectivele unei cresteri si mai mari sunt incurajatoare. Salariile pe net ale profesorilor si medicilor au cunoscut majorari mai mult decat importante. Pensiile romanilor vor fi marite fara probleme de la 1 iulie 2018, punctul de pensie urmand sa ajunga 1775 lei in 2020.
Toate aceste cifre nu puteau sa apara de la sine daca nu ar fi existat decizii guvernamentale oportune, un efort coerent de coordonare si impulsionare politicilor publice.
Cu siguranta este mult loc de mai bine. Credem insa ca aceasta guvernare ar trebui judecata corect in functie de aceste realitati si nu de interesele unei opozitii disperate ca nu vede luminita de la capatul tunelului.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.