ALDE DOLJ: ROMANIA ESTE PE UN TREND ECONOMIC POZITIV

0
440

ALDE DOLJ: ROMANIA ESTE PE UN TREND ECONOMIC POZITIV 1

Deputat Ion Cupa, Presedinte ALDE Dolj: ”Avertismentele venite din partea FMI sau a Consiliului Fiscal nu se vor confirma la finalul anului. Cresterea economica va fi in jurul a 5% iar tinta de deficit va fi respectata”

Date de ultima ora reconfirma cresterea de 4,2% a PIB pe semestrul I 2018 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru ne arata mentinerea unui ritm bun de dezvoltare, intre cele mai bune la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, este o platforma solida pentru evolutiile din semestrul II.
Romania este azi o tara cu o crestere economica semnificativa, cu un nivel redus al somajului, cu o crestere substantiala a veniturilor reale ale populatiei, fie ca e vorba de salarii sau de pensii, precum si cu o reducere semnificativa a datoriei publice ca procent din PIB.
Nu este prima data in ultimii ani cand avertismentele si corectiile in jos ale prognozelor asupra evolutiei economiei romanesti facute de unele institutii financiare internationale sau de catre Consilul Fiscal au fost infirmate de realitate.
Trebuie sa tinem seama de analizele tuturor dar important este rezultatul din realitatea economica de la sfarsitul anului. Indicatorii economici arata ca situatia din Romania este una stabila, iar romanii incep sa resimta efectele cresterii economice inregistrata.
Romania este in acest moment una din cele mai stabile din punct de vedere economic tari din UE, fiind in acelasi timp una din performerele Uniunii in ceea ce priveste dezvoltarea economiei, credibilitatea pe pietele financiare fiind una ridicata.
”Cred ca si de aceasta data prognozele prudent-alarmiste ale unor organisme financiare interne si internationale vor fi infirmate. Sunt conditii propice atingerii obiectivelor de crestere asumate si respectarii tintei de deficit de 3%” – apreciaza deputatul Ion Cupa, presedintele ALDE Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.