Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: ROMANIA ARE NEVOIE DE UN ACCELERATOR DE DEZVOLTARE

ALDE DOLJ: ROMANIA ARE NEVOIE DE UN ACCELERATOR DE DEZVOLTARE

Share ..

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj:  ”Dacă nu va fi țintă permanentă a jocului politic, Fondul suveran de Dezvoltare și Investiții  va fi motorul dezvoltării României pe termen lung”

Mizele economice globale și regionale sunt tot mai mari pe măsura împuținării resurselor. Competiția economică va fi din ce în ce mai dură în deceniile următoare, iar România are obligația să-i facă față. Pentru asta ea va trebui să-și planifice dezvoltarea ca pe o umbrelă de securitate economică și socială.

Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții dacă va fi realizat și gestionat cu bună credință și eliberat de presiunea jocului politic, poate fi garanția unei astfel de dezvoltări sustenabile pe termen mediu și lung.

FSDI este o măsură de stimulare economică prin care, în urma atragerii de capital din piața financiară internă și internatională, vor putea fi constituite surse de finanțare pentru proiecte de investiții profitabile. Ele vor antrena un efect de multiplicare în economie, conducând la dezvoltare, și, prin urmare, la creșterea veniturilor bugetare. Aceasta ar asigura finanțarea în condiții mult mai bune a  politicilor sociale (educație, sănătate, cultură, etc).

ALDE apreciază că de modul în care se va reuși compunerea acesui proiect prin dezbaterea publică și în Parlament va depinde eficiența unei astfel de inițiative extrem de necesare pentru viitorul societății românești.

FSDI va cuprinde 27 de participații minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (10 miliarde euro). Statul român va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : Stadionul Extensiv nu este disponibil pentru inchiriere

Faptul ca incerc sa aduc adevarul o parte din presa nu intelege ceea ce face Jurnal de Craiova . Nu...

Închide