ALDE DOLJ: ROMANII AU DREPTUL SA STIE TOATE CAUZELE CARE AU GENERAT NEREGULILE DE LA VOTUL DIN DIASPORA

0
162

ALDE DOLJ: ROMANII AU DREPTUL SA STIE TOATE CAUZELE CARE AU GENERAT NEREGULILE DE LA VOTUL DIN DIASPORA 1Deputat Ion Cupa, Vicepresedinte national ALDE: ”Toti ambasadorii romani din tarile unde au fost probleme la sectiile de votare la alegerile din 26 mai trebuie sa prezinte public toate informatiile pe care le au privitoare la desfasurarea acestui proces electoral ”

ALDE ca partid liberal modern, aparator al drepturilor si libertatilor individuale considera ca fiecare cetatean roman, oriunde s-ar afla in lume, are dreptul sa-si exprime votul in conditii decente, civilizate, fara niciun fel de ingradiri de ordin politic sau tehnic.
ALDE a deschis dezbaterea publica pe aceasta tema propunand sistemul votului anticipat prin care romanii din diaspora sa aiba la dispozitie mai multe zile pentru exercitarea dreptului de vot. Noi nu vrem sa mai existe situatii in care dupa multe ore de stat la coada cetatenii romani sa se afle in imposiblitatea de a-si mai exercita dreptul de vot.
Aceasta dezbatere trebuie continuata si finalizata urgent cu legiferarea unor solutii clare, functionale, acceptate de toata lumea.
”Consider ca toate partile implicate in organizarea procesului electoral din 26 mai trebuie, dincolo de asumarea responsabilitatii firesti pentru deficientele majore inregistrate, sa ajute cu toate informatiile pe care le au pentru ca fenomenele negative sa nu se mai repete la urmatoarele alegeri de care ne despart doar cateva luni.
In acest sens apreciez ca este obligatoriu ca ambasadorii statului roman in tarile unde s-au inregistrat probleme in procesul electoral din 26 mai sa prezinte public toate informatiile legate de cauzele in teren ale neregulilor de la sectiile de votare din Diaspora. Opinia publica romaneasca trebuie sa afle direct de la sursa, de la cei care au girat indeaproape procesul electoral in strainatate toate detaliile care au generat starea de lucruri pe care nu o mai dorim repetata.Trebuie sa stim cu totii daca au existat situatii speciale, eventuale diversiuni, ce probleme au intampinat, ce nelamuriri au ei insisi legate de ceea ce s-a intamplat si, foarte important, ce solutii vad ei ca responsabilii cei mai apropitti de realitatea desfasurarii alegerilor la sectiile de votare din strainatate”- afirma liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupa.
ALDE vrea cu buna credinta ca de la primele alegeri ce urmeaza, cele prezidentiale din decembrie, astfel de fenomene care nu ne fac cinste sa nu mai fie posibile.
”Politizarea acestor nereguli nu tine loc de solutii.Niciunul din partidele perindate la putere in Romania ultimilor 30 de ani nu a rezolvat aceasta problema, prin urmare nici politicienii care astazi sunt in Opozitie si care au avut si ei posibilitatea efectiva s-o rezolve.Sa depasim faza retoricii goale si sa gasim impreuna solutii durabile prin care sa aratam ca respectam in mod real, dreptul de vot al romanilor, oriunde s-ar afla ei”- a conchis Vicepresedintele national al ALDE.

BIROUL DE PRESA ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ : GUVERNUL PSD-ALDE REPARA O NEDREPTATE A GUVERNULUI CIOLOS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.