>
Home » Politica » Politica Craiova » ALDE DOLJ: SCOLILE GIMNAZIALE DIN DOLJ – EXTREMA URGENTA

ALDE DOLJ: SCOLILE GIMNAZIALE DIN DOLJ – EXTREMA URGENTA

Anisoara Stanculescu, presedinte ALDE Craiova: ”Nivelul tot mai scăzut de performanță la nivel gimnazial în județul nostru ridică serioase motive de îngrijorare”

Faptul că județul Dolj apare în topul național al școlilor gimnaziale abia pe locul 54 (prin Școala Mircea Eliade din Craiova) iar în ultimele 20 de școli din țară ( din 6.136 de unități gimnaziale) 3 din Dolj ar trebui să fie motiv puternic de îngrijorare pentru noi toți.

Este clar că pe de o parte pașii mici în dezvoltarea economică a regiunii se reflectă în precaritatea unor zone rurale din județ deci și în calitatea resursei umane din învățământ, a condițiilor de studiu, efectul fiind slaba motivare a elevilor de a veni la școală și de a  face performanță școlară.

Credem că este nevoie de o strategie integrată de creștere a calității în învățământul gimnazial doljean, în special în mediul rural.

În absența acesteia în câțiva ani riscă să fie puse în pericol și rezultatele bune pe care învățământul doljean le are la nivel liceal.

Mai mult există riscul afectării masive a egalității de șanse la startul în viață datorită discrepanțelor majore care se nasc între educația școlară din mediul rural și urbanul mediu și mare din județ.

Este inadmisibil ca din 192 de unități școlare gimnaziale din județ în 55 dintre acestea mediile la evaluarea națională să fie sub nota 5.

Atragem atenția autorităților locale să aloce timp pentru a analiza așa cum se cuvine această situație și pentru a prezenta un plan de acțiuni menit să revigoreze învățământul gimnazial doljean.

                         

                                     BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !
Citește articolul precedent:
Asta este sfarsitul PSD: „Nu mai sunt bani pentru alocatiile pentru copii”

Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Iasi a anuntat pe Facebook ca nu mai are bani pentru plata alocatiilor pentru copii....

Închide