Home / Politica / Politica Dolj / ALDE DOLJ: SOLUTII PENTRU INVATAMANTUL DOLJEAN

ALDE DOLJ: SOLUTII PENTRU INVATAMANTUL DOLJEAN

ALDE DOLJ: SOLUTII PENTRU INVATAMANTUL DOLJEAN 1Victor Gogonea, Secretarul General ALDE Dolj: „Este nevoie de un dialog rațional între reprezentanți ai autorităților, inspectori școlari, sindicate, reprezentanți ai părinților pentru a găsi cele mai bune soluții privind  finanțarea învățământului doljean”

 

Considerăm că înființarea la Prefectura DOLJ a unei Comisii Mixte pentru analiza situației din învățământul doljean și găsirea de soluții pentru buna finanțare a acestuia ar fi un demers util.

Autoritățile, inspectorii școlari, sindicatele și asociațiile părinților pot găsi împreună un cadru optim de soluționare a problemelor legate de încadrarea școlilor  din județ în costul standard per elev.

Costul standard pentru fiecare elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat pentru anul 2018 a crescut de la 3.740 lei/an la 4.413 lei .

Este doar un pas în direcția asigurării finanțării educației în condițiile în care bugetul pentru educație  deși este cel mai mare din 1990 încoace rămâne sub 3% din PIB.

Înțelegem preocupările reprezentanților sindicatelor față de buna funcționare a sistemului de învățământ. Ele sunt și ale noastre. Este nevoie de dialog și de atitudini raționale în analiza bugetelor școlare pentru a găsi un just echilibru în atingerea țintei de  eficiență în cheltuirea resurselor publice”-apreciază secretarul general al ALDE Dolj.

 

Citeste si :  ALDE DOLJ: COMBATEREA POLUĂRII CU SUBSTANŢE PERICULOASE PRESUPUNE O STRATEGIE INTEGRATĂ APLICABILĂ LA NIVEL JUDEŢEAN

                       BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.