Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: SOLUTII PENTRU INVATAMANTUL DOLJEAN

ALDE DOLJ: SOLUTII PENTRU INVATAMANTUL DOLJEAN

Victor Gogonea, Secretarul General ALDE Dolj: „Este nevoie de un dialog rațional între reprezentanți ai autorităților, inspectori școlari, sindicate, reprezentanți ai părinților pentru a găsi cele mai bune soluții privind  finanțarea învățământului doljean”

 

Considerăm că înființarea la Prefectura DOLJ a unei Comisii Mixte pentru analiza situației din învățământul doljean și găsirea de soluții pentru buna finanțare a acestuia ar fi un demers util.

Autoritățile, inspectorii școlari, sindicatele și asociațiile părinților pot găsi împreună un cadru optim de soluționare a problemelor legate de încadrarea școlilor  din județ în costul standard per elev.

Costul standard pentru fiecare elev/preșcolar pentru învățământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat pentru anul 2018 a crescut de la 3.740 lei/an la 4.413 lei .

Este doar un pas în direcția asigurării finanțării educației în condițiile în care bugetul pentru educație  deși este cel mai mare din 1990 încoace rămâne sub 3% din PIB.

Înțelegem preocupările reprezentanților sindicatelor față de buna funcționare a sistemului de învățământ. Ele sunt și ale noastre. Este nevoie de dialog și de atitudini raționale în analiza bugetelor școlare pentru a găsi un just echilibru în atingerea țintei de  eficiență în cheltuirea resurselor publice”-apreciază secretarul general al ALDE Dolj.

 

Citeste si :  ALDE DOLJ: GRATUITATEA ACORDATA STUDENTILOR PE CFR NU TREBUIE PUSA SUB SEMNUL INTREBARII

                       BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Lasa un comentariu aici !

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.