>
Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: SPRIJINIM MICII FERMIERI

ALDE DOLJ: SPRIJINIM MICII FERMIERI

Andra Popescu, Vicepreședinte ALDE Dolj: ”Aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru aplicarea Programului privind susținerea crescătorilor de suine vine și în sprijinul fermierilor doljeni

 

Susținem inițiativa guvernului de a relansa rasele de porci Mangalița și Bazna în agricultura românească. Acest proiect ce va fi lansat printr-o hotărâre de guvern ar da o mână de ajutor importantă micilor fermieri în special.

Schema de ajutor de minimis presupune acordarea cu titlu gratuit a minim doi porci subvenționați fermierilor interesați. Aceștia vor avea obligația creșterii lor la minim 130 de kg, urmând ca jumătate din ei să fie dați la abatorizare.

Menționăm că toate condițiile care trebuiesc îndeplinite de către micii fermieri (inclusiv cele sanitar veterinare) sunt mult mai lejere decât cele pentru marii crescători tocmai pentru ca tot mai mulți fermieri să se poată înscrie în acest program.

Toți cei interesați din Dolj se pot înscrie în program la Direcția Agricolă Județeană în maximum 60 de zile  de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern. Pentru acest program care va funcționa după principiul ”primul venit primul servit” Ministerul Agriculturii va aloca 4,6 milioane de lei.

ALDE Dolj va demara o campanie de informare asupra acestui program în tot județul.

 

                                 BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !
Citește articolul precedent:
Mario Ovidiu Oprea – presedintele PNL Craiova : Crestere economica, dar Buget 2018 de criza”

PNL Dolj a susţinut astăzi o conferință de presă la care au participat senatorul Mario Ovidiu Oprea - președintele PNL...

Închide